Nog een laatste overtocht over de Amstel met pontje de Fuut.
Nog een laatste overtocht over de Amstel met pontje de Fuut. Groengebied Amstelland

Einde vaarseizoen voor de pontjes over de Amstel

Recreatie

OUDER-AMSTEL Fietsers en wandelaars kunnen donderdag 30 september voor de laatste keer dit jaar met veerpontjes De Smient en Fuut de overtocht maken over de Amstel. Met de start van de herfst is het vaarseizoen voorbij en plaatst beheerder Groengebied Amstelland de pontjes tot volgend voorjaar in de winterstalling.

NOG HEEL EVEN Het knusse overtochtje over de Amstel kan nog heel even. Pontje De Smient vaart tussen de Kalfjeslaan in Buitenveldert en de Ouderkerkerdijk in Watergraafsmeer. Het pontje De Fuut gaan heen en weer tussen Amstelveen en De Ronde Hoep, ter hoogte van de Nesserlaan. Wandelaars en fietsers kunnen op donderdag 30 september van 12.00 tot 18.00 uur nog gebruik maken van beide pontjes. De overtocht kost 1euro per persoon, die op een klassieke wijze aan de schipper betaald mag worden: cash. 

ZELFBEDIENINGSPONTJE DE KOET De Ronde Hoep is ook te bereiken vanaf Amsterdam-Zuidoost via het pontje de Koet. Dit zelfbedieningspontje over het riviertje Holendrecht is het hele jaar door in de vaart. 

Meer informatie: www.groengebied-amstelland.nl.

advertentie
advertentie