PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ouder-Amstel

Amstelbad zoekt steun om fors te kunnen investeren in energiebesparing

Recreatie
Foto: Naomi Heidinga
14 jan. 2022, 15:00
Het bestuur van het Amstelbad wil onder meer folie aanschaffen om de baden na sluitingstijd te kunnen afdekken om afkoeling van het water te vertragen.
Het bestuur van het Amstelbad wil onder meer folie aanschaffen om de baden na sluitingstijd te kunnen afdekken om afkoeling van het water te vertragen.
OUDERKERK

Het door vrijwilligers gerunde Amstelbad in Ouderkerk wil de komende tijd fors gaan investeren in verduurzaming. Om het openluchtbad energiezuiniger te maken wil het bestuur onder meer de baden na sluitingstijd afdekken met folie. “Dat levert al een besparing op van 50 tot 70  procent,” geeft bestuurslid Marita Leupen aan. Daarnaast wil het bad ‘sundiscs’ aanschaffen waarmee het water met behulp van zonne-energie opgewarmd kan worden. Ook de verouderde verwarmingsketel moet vervangen worden. Voor deze operatie is een forse investering nodig die de vrijwilligersorganisatie onmogelijk zelf op kan brengen. Het Amstelbad is daarom op zoek naar fondsen, donateurs, subsidiemogelijkheden of organisaties die bereid zijn een lening te verstrekken om de gewenste verduurzaming te kunnen betalen.

De beoogde maatregelen dragen niet alleen bij aan beperking van de CO2-uitstoot, maar levert het Amstelbad ook een fikse besparing in de kosten op. “Het mes snijdt dus aan twee kanten. Vorig voorjaar was het erg koud en hadden we te maken met een hoog gasverbruik om het bad met warm water te kunnen vullen en om het op temperatuur te houden. Het ..

Deel dit artikel via: