Afbeelding
debuurtcamping.nl

Duivendrechters kamperen voor het eerst in eigen buurt

25 juni 2022 om 11:30 Recreatie

DUIVENDRECHT De Buurtcamping landt komende zomer voor het eerst in Duivendrecht in Venserpark van 15 tot en met 17 juli. Georganiseerd door en voor bewoners met een hart voor de buurt.

Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Samen bouwen zij de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. De Buurtcamping en in het bijzonder het lokale team van Duivendrecht zoekt enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om een Buurtcamping te helpen organiseren voor en in hun eigen buurt. 

Tijdens De Buurtcamping wordt het Venserpark drie dagen lang omgetoverd tot een gezellige camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. “Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit. Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen stadspark beter kennen”, zegt de organisatie. “Op deze manier verbinden we allerlei soorten mensen met elkaar. En dat is belangrijk, want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven vragen. Juist in deze tijd, waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven. Een derde van de kampeerplekken zijn gereserveerd voor minima. Zo zorgen we ervoor dat iedereen kan genieten van een zorgeloze vakantie.”

Een Buurtcamping organiseer je natuurlijk niet alleen, maar met een team van medebuurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting, De Buurt. Het lokale team in Duivendrecht kan hulp zeker nog gebruiken. Of kom kamperen, een ticket kopen en een kampeerplek reserveren kan via deze link 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie