Afbeelding
Vervoerregio Amsterdam

Campagne ´Gun elkaar de ruimte’ ook in Groengebied Amstelland

Recreatie

AMSTELLAND  In de veertien gemeenten van Vervoerregio Amsterdam is in mei de regionale campagne ‘Met elkaar overweg-gun elkaar de ruimte’ gelanceerd. Ook Groengebied Amstelland doet mee met de campagne. In deze zomerperiode zie je hier met spuitkrijt aangebrachte gronduitingen van deze verkeersveiligheidscampagne. Met gronduitingen krijgen bezoekers van het Groengebied Amstelland een vriendelijke herinnering om rekening te houden met andere weggebruikers. 

De ‘Met elkaar overweg’-campagne spoort verkeersdeelnemers aan om meer rekening met elkaar te houden. Het wordt namelijk steeds drukker op onze paden en wegen en we moeten de beschikbare ruimte met elkaar delen. Henk Meuleman, locatiebeheerder bij Recreatie Noord-Holland, herkent dit ook in de recreatiegebieden van Groengebied Amstelland: “Mensen komen om allerlei redenen naar het recreatiegebied. Om verkoeling te zoeken bij de zwemplassen, te wandelen of om te sporten, zoals wielrennen. Al deze weggebruikers willen hun eigen activiteit ondernemen en daar is ook de ruimte voor. Maar, je bent niet de enige die onderweg is, er zijn meer mensen aan het recreëren. Je moet nu eenmaal rekening met elkaar houden en elkaar de ruimte gunnen, zo kan iedereen genieten van dit recreatiegebied.”

De campagne ‘Met elkaar overweg’ dient om weggebruikers bewust te maken van de ruimte die ze innemen op de weg. Het gaat vaak goed, maar soms zitten verschillende weggebruikers elkaar in de weg. Door het gedrag aan te passen, verbetert uiteindelijk de verkeersveiligheid voor iedereen, stelt Gerard Slegers, vicevoorzitter van het dagelijks bestuur: “Alle gemeenten uit de Vervoerregio zetten zich in voor dit gezamenlijke doel. Ook de recreatiegebieden in de regio maken hier natuurlijk een belangrijk onderdeel van uit. De campagne ‘Met elkaar overweg’ dient om ons als verschillende weggebruikers nader tot elkaar te brengen. Een recreatiegebied is een plek waar veel verschillende weggebruikers op pad zijn. Door juist hier extra aandacht te vestigen op het elkaar de ruimte gunnen, dragen we bij aan veiliger verkeer in de regio.”


Ook rond de Ouderkerkerplas zijn gronduitingen aangebracht- Foto: Vervoerregio Amsterdam

advertentie
advertentie