Het grasveld aan de Jan Benninghweg moet een bovenbuurtse speelplek worden.
Het grasveld aan de Jan Benninghweg moet een bovenbuurtse speelplek worden. Gemeente Ouder-Amstel

Grasveld Jan Benninghweg moet bovenbuurtse speelplek worden

22 januari 2023 om 09:00 Recreatie

OUDERKERK In 2020 is de gemeente begonnen met het vernieuwen van speelplekken in Ouder-Amstel. De volgende speelplek die wordt aangepakt is die aan de Jan Benninghweg. Aan de Jan Benninghweg ligt een groot omheind grasveld, naast het Rietsnijderspad/Kievietspad. Dit gebied wil de gemeente in gaan richten als bovenbuurtse speelplek. Een bovenbuurtse speelplek is een speelplek voor de gehele buurt. Deze wordt groter en uitdagender ingericht dan andere speelplekken.

Hulp van omwonenden en kinderen

Voor het ontwerpen van de speelplek vraagt de gemeente hulp aan de omwonenden en kinderen in de wijken Benning en Tuindorp die gebruik gaan maken van deze speelplek. Hiervoor is er een digitale vragenlijst gemaakt. Op de ouder-amstel.nl/speelplekjanbenninghweg staat een link naar een digitale vragenlijst. In deze vragenlijst kunnen inwoners namens of met de kinderen (maar uiteraard ook de kinderen zelf) wensen doorgeven voor de nieuwe speelplek. De doelgroep voor deze speelplek is 6-12 jaar en 12-18 jaar. Resultaten van deze vragenlijst worden door de gemeente vertaald in een programma van eisen en vragen dan aan leveranciers om een ontwerp te maken. 

Initiatief voor pumprack

“Wij hebben van een bewoner een initiatief ontvangen. Deze bewoner wil graag meewerken aan de nieuwe inrichting van de speelplek. Het voorstel is om een ‘pumptrack’ aan te leggen. Een pumptrack is een circuit met bulten en kombochten die elkaar ritmisch opvolgen. Het is een kruising tussen een bmx baan en een skatebaan. In de vragenlijst is een voorbeeld te zien van een pumptrack. De pumptrack komt dan wel in de plaats van het asfaltveld. Graag horen wij wat u er van vindt”, aldus de gemeente.

Een voorbeeld van een pumptrack. Bron: Gemeente Rheden.

Invullen vragenlijst

Het invullen van de vragenlijst kan tot vrijdag 10 februari. Daarna worden de resultaten van de vragenlijst op een rij gezet. Deze koppelt de gemeente terug via ouder-amstel.nl/speelplekjanbenninghweg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie