De Amstelkerk en de St. Urbanuskerk.
De Amstelkerk en de St. Urbanuskerk. Foto´s: Mariëlle Tukker

Christelijke gesprekgroepen weer van start in Ouderkerk

10 september 2023 om 09:00 Religie

OUDERKERK In Ouderkerk gaan de gespreksgroepen weer van start voor mensen die open staan voor het christelijk geloof. Er zijn in totaal 3 groepen actief. Ze hebben een open karakter: iedereen is welkom: van actief kerklid tot mensen die zoekende zijn. 

Het gaat om kleine groepen van 5 tot 12 personen die maandelijks bij elkaar komen in een huiskamer van één van de deelnemers, in Amstelstroom of de pastorie van de St. Urbanuskerk. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig en de deelnemers zitten met elkaar om een geopende Bijbel, als een soort reisgids door een (jaar)thema. Iedere deelnemer ontvangt een deelnemersboekje, met per bijeenkomst een onderwerp en een te lezen stukje in de Bijbel, met een aantal gespreksvragen. Maar ze praten ook gewoon met elkaar over wat hen bezighoudt. 

3G

Vanuit de Amstelkerk zijn er twee groepen: de eerste is de ‘3G’ gespreksgroep. Deze groep komt elke derde donderdag avond van de maand bij één van de deelnemers bij elkaar. De eerste avond is op donderdag 21 september om 20.00 uur. Dit seizoen is het thema: ‘En God zag dat het TOF was’ en gaat over het eerste bijbelboek Genesis. Wie het leuk vindt om een keer mee te doen is van harte welkom. 

DOELGERICHT LEVEN

De tweede gespreksgroep is ‘Doelgericht Leven’, genoemd naar een het bekende boek van Rick Warren. Het is een indringend en levensveranderend boek over een 40-daagse ontdekkingstocht naar de zin en het doel van het leven. Per keer bespreken de deelnemers één dag uit het boek. De bijeenkomsten vinden elke 2de vrijdagochtend in de maand plaats in Amstelstroom.  De eerstkomende bijeenkomst is vrijdag 13 oktober, aanvang 10.30 uur.

GELOVEN NU

De derde gespreksgroep is ‘Geloven nu’. Deze wordt aangeboden vanuit de raad van kerken, en is dus Oecumenisch: voor mensen vanuit de Amstelkerk en de St. Urbanuskerk, maar ook voor een ieder die zoekende is en geïnteresseerd is in het christelijk geloof. In deze groep wordt het jaarlijkse thema boekje: ‘Geloven, nu’ gevolgd. Dit jaar gaat het over verhalen met een verrassende wending. De bijeenkomsten vinden op de eerste woensdagavond van de maand plaats. De startbijeenkomst is op woensdagavond 4 oktober in de Cuypers-kamer van de St. Urbanuskerk. De aanvang is om 19.30 uur. Aan de hand van een stukje uit de Bijbel proberen de deelnemers dit met behulp van vragen actueel te maken in hun eigen leven.

PLAATS VRIJ

In alle drie groepen is nog plaats vrij. Wie gewoon eens een keer mee wil doen, om te kijken of het iets voor hem of haar is, kan contact opnemen met Trudy de Ruiter over de “geloven nu” groep, tel. 06-2260.6292, e-mail: ggmderuiter@hotmail.com.

Contactpersoon voor de ‘3G’- en de ‘Doelgericht Leven’-groep is Gert Roos, tel. 06-3608.2548 e-mail: gert.soor@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie