Afbeelding
WV Ouderkerkerplas

G-Zeilers breiden vloot uit

8 september 2020 om 09:20 Verenigingen

OUDERKERK Onlangs konden de G-zeilers van Watersportvereniging Ouderkerkerplas twee gloednieuwe boten verwelkomen. Met dank aan de financiële steun van Het Schipholfonds, De Lionsclub Zandvoort en het Foppe Fonds kon de bestaande vloot met twee nieuwe Hansa zeilboten worden uitgebreid.

“Afgelopen najaar is onze groep g-zeilers sterk uitgebreid, waardoor we niet voldoende boten hadden om op zondag met iedereen het water op te gaan.” aldus Els Koopmanschap, een van de instructrices van de G-zeilers. “Dit was dan ook reden voor ons om in de winter een plan uit te werken om de vloot uit te breiden”. Met dank aan de genoemde fondsen is dit dus nu mogelijk geworden. Door corona was de levering van de boten enigszins vertraagd, maar uiteindelijk konden de boten dan toch gedoopt worden. Hiervoor mochten Jeroen, Tijmen, Cees en Anna wat Ouderkerks water over de boten gooien en de boten een behouden vaart wensen. 

“Dat was heel leuk om te doen,” vertelt Anna. “Ik ben vorig jaar begonnen met zeilen en het is best spannend, maar dit zijn hele mooie en veilige boten, dus ik vind het echt super leuk.” 

Iedere zondag gaan de G-zeilers de Ouderkerkerplas. In speciale Hansa boten, waarvan een deel elektrisch is te bedienen, vaart iedereen zelfstandig tijdens de lessen. Daarbij maakt het niets uit of je iets minder mobiel bent of minder kracht hebt. 

“De G-zeilers varen gewoon mee met alle andere leden van de vereniging”, aldus Sander Boelen, coördinator G-zeilen bij de club. “En doordat we nu meer boten hebben, kunnen ook meer mensen met een verstandelijke of lichamelijk beperking bij ons komen zeilen”.

Wil je een keer uitproberen hoe het is om zelfstandig in een zeilboot te varen op de Ouderkerkerplas, neem dan contact op met Sander Boelen via g-zeilen@wvop.nl. De eerste kennismaking les is gratis.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie