Afbeelding
ouderamstel.nl

Joan Muyskenweg feestelijk geopend

26 november 2019 om 10:17 Verkeer en vervoer

DUIVENDRECHT Wethouders Marian van der Weele (Ouder-Amstel), Laurens Ivens (Amsterdam) en Regiodirecteur NS, Irma Winkenius hebben donderdag 21 november de nieuwe verlenging van de Joan Muyskenweg feestelijk geopend. Na het groene licht van Winkenius reden Van der Weele en Ivens op elektrische shovels over de nieuwe weg.

In hun toespraken werd de goede samenwerking tussen alle betrokkenen benadrukt. 'Dankzij de inzet van alle partijen konden we het verlengen van de Joan Muyskenweg in een jaar tijd realiseren. De financiering van de verlenging van deze weg door de gemeente Amsterdam en NS is een goede illustratie van de samenwerking.'
De verlengde Joan Muyskenweg is een belangrijke ontsluiting voor de nieuwe woonwijk 'De Nieuwe Kern' en verbindt de beide gemeenten Amsterdam en Ouder-Amstel. De Joan Muyskenweg is overigens vernoemd naar ingenieur Joan Muysken, die – hoe passend – van 1901 tot 1928 directeur was van de Nederlandse Fabriek van Werktuigen en Spoorwegmateriaal in Amsterdam. Tegenwoordig bekend als Werkspoor.

NIEUW STUK JOAN MUYSKENWEG Vanaf april 2018 heeft de gemeente Amsterdam de Joan Muyskenweg verlengd tussen de kruisingen Van der Madeweg en Holterbergweg/Stationsweg. Sinds 1 mei 2019 is de nieuwe weg al open voor alle verkeer. Auto's, (brom)fietsers en voetgangers maken hier steeds meer gebruik van.

SAMENWERKING In een jaar tijd is de klus van het verlengen van de Joan Muyskenweg geklaard. NS en de gemeenten Amsterdam en Ouder Amstel zijn blij met de positieve samenwerking in dit project.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie