PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ouder-Amstel

Ouder-Amstel stimuleert fietsgebruik; wel maatregelen tegen overlast wielrenners

Verkeer en vervoer
Foto: Monique Sons
31 jan. 2021, 07:00
In verband met te grote is de route Hogereinde Zuid – Dorpsstraat in het voorjaar vanwege de coronamaatregelen voor wielrenners een tijdlang geheel gesloten geweest.
In verband met te grote is de route Hogereinde Zuid – Dorpsstraat in het voorjaar vanwege de coronamaatregelen voor wielrenners een tijdlang geheel gesloten geweest.
OUDER-AMSTEL

De gemeente Ouder-Amstel gaat ook de komende jaren door met het stimuleren van het fietsgebruik voor boodschappen doen, vervoer van en naar school, woon-werkverkeer en recreatie. Dat blijkt uit de geactualiseerde Fietsnota. Het gemeentebestuur wil het gebruik van de fiets niet alleen vanuit milieu-oogpunt bevorderen, maar ook vanwege het belang om te bewegen. De eerder vastgestelde knelpunten die nog niet zijn opgelost, worden waar mogelijk alsnog aangepakt. Wel is duidelijk dat de eerder gewenste fietsburg over de Amstel parallel aan de A9 er niet komt. Daarnaast is er ook aandacht voor overlast de verkeersonveilige situaties die groepen wielrenners met name in de dorpskern van Ouderkerk kunnen veroorzaken. De gemeente overweegt daarom voortzetting van de in zomer 2020 ingevoerde omleidingsroute om deze hinder tegen te gaan. 

Volgens het gemeentebestuur heeft de fiets op de korte en middellange afstand (4 tot 8 km, bij elektrische fietsen aanzienlijk meer) sterk de voorkeur boven het gebruik van de auto, gelet op bijvoorbeeld de luchtkwaliteit, het verbruik van fossiele brandstoffen en het belang van voldoende bewegen. Om het fietsgebruik te bevorderen heeft de gemee..

Deel dit artikel via: