Afbeelding
Provincie Noord-Holland

Werkzaamheden aan brug Ouderkerk zijn opnieuw gestart

5 februari 2021 om 13:07 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN De bouw van de brug over de Amstel in Ouderkerk aan de Amstel is opnieuw gestart nu alle benodigde gronden voor het werk bijna zijn aangekocht. “Op dit moment rondt de provincie Noord-Holland de laatste gesprekken af over de aankoop van de gronden”, aldus de woordvoerder. “Wij verwachten dat dit binnenkort is afgerond.”  

De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 in Ouderkerk aan de Amstel. De huidige brug nadert het einde van zijn levensduur en wordt daarom vervangen door twee nieuwe bruggen. Tevens worden de aansluitende wegen en fietspaden aangepast.

WERKZAAMHEDEN De aannemerscombinatie Brug Ouderkerk (BOK) is inmiddels al begonnen met het aanbrengen van zand aan beide zijden van de Amstel en op het weiland naast Oranjestaete. “Hier komen de opritten van de brug en het nieuwe parkeerterrein.” Als het parkeerterrein gereed is (rond de zomer) kan begonnen worden met de aanleg van de verbindingsweg tussen de Amsteldijk Noord en de kruising van de N522/Oranjebaan met de Amstelslag. “Tijdens deze aanleg is de Amsteldijk Noord naar verwachting zo’n zes weken afgesloten. Er zal dan een omleidingsroute worden ingesteld.” Een datum voor de start van de aanleg van de verbindingsweg is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend hoe de omleidingsroute zal lopen. 

Als de verbindingsweg klaar is kan naar verwachting halverwege dit jaar de bouw van de nieuwe brug beginnen. Het verkeer op de N522 kan tijdens de werkzaamheden over de bestaande brug blijven rijden. De verwachting is dat deze nieuwe noordelijke brug medio 2022 gereed is. Daarna wordt het verkeer in beide richtingen (tijdelijk) overgezet naar de nieuwe brug.

De aannemer sloopt dan de huidige brug en bouwt de tweede nieuwe brug op de plaats waar de huidige brug nu ligt. Op deze wijze kan het doorgaande wegverkeer tijdens het werk gebruik blijven maken van de N522.


MEER INFORMATIE Om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden, bekijk de website www.noord-holland.nl/brugouderkerk. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis), of per mail servicepunt@noord-holland.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie