Werkschip Sam-Sam in bedrijf.
Werkschip Sam-Sam in bedrijf. BOK

Vaarweg Amstel bij brug Ouderkerk gestremd tijdens werkzaamheden met werkschip

3 juni 2021 om 11:30 Verkeer en vervoer

OUDERKERK Mensen die deze dagen de brug over de Amstel bij Ouderkerk passeren, hebben het vast al opgemerkt. Grote kranen steken omhoog van het werkschip Sam-Sam dat tijdens de werkzaamheden midden in de rivier ligt. Maandag en dinsdag werd het remmingswerk naast de bestaande brug verwijderd. Het remmingswerk is de zware constructie in het water waarmee schepen worden afgeremd en die ook als ligplaats kan worden gebruikt. Op deze locatie komen steunpunten van de nieuwe brug.

De vaarweg is tijdens deze werkzaamheden gestremd en als er beroepsvaart en/ of pleziervaart langskomt dan wordt het schip tijdelijk verplaatst naar de zijkant. 

Ook werd het tweede damwandscherm aangebracht naast Hogeneinde Noord 28. Deze twee tijdelijke schermen vormen de fundering voor de werkvloer. De damwandschermen werden op hoogte gebracht en het zandlichaam is nu op hoogte afgegraven. De werkvloer wordt eind deze week verder opgebouwd.

Bij Oranjestaete werden gisteren de trottoirbanden voor het nieuwe parkeerterrein gesteld. Hierna wordt de fundering verder verdicht en voorzien van een straatlaag (dunne laag zand). Aansluitend worden de grasbetontegels van de parkeervakken en de betonklinkers van de rijbaan aangebracht. Medio volgende week zal dit gedeelte klaar zijn voor gebruik.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie