PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ouder-Amstel

‘Doortrappers’ stappen deze zomer weer op de fiets in Ouderkerk en Duivendrecht

Verkeer en vervoer
Foto: Gemeente Ouder-Amstel
12 jun. 2021, 09:00
Wethouder Rineke Korrel stapte op 19 april op de fiets om mee te doen aan een fietstocht in het kader van de landelijke campagne Doortrappen.
Wethouder Rineke Korrel stapte op 19 april op de fiets om mee te doen aan een fietstocht in het kader van de landelijke campagne Doortrappen.
OUDER-AMSTEL

Inwoners vanaf 55 jaar kunnen vanaf eind juni iedere week vanuit Ouderkerk en vanuit Duivendrecht gratis meedoen aan een fietsactiviteit. De organisatie is in handen van Doortrappen in samenwerking met de lokale welzijnsorganisatie Coherente. Doortrappen is een landelijk programma dat ouderen stimuleert om zo lang mogelijk te blijven fietsen en tevens motiveert om maatregelen te  nemen om dit zo veilig mogelijk te kunnen doen. Ouder-Amstel was in 2017 een van de vier pilotgemeenten waar het conceptprogramma voor Doortrappen is uitgedacht en getoetst. 

De andere drie pilotgemeenten waren Amersfoort, Alphen aan den Rijn en Amsterdam. De proef in de vier gemeenten gaf het vertrouwen dat deze benadering om ouderen door te kunnen laten fietsen, vruchten afwerpt. Naar aanleiding daarvan besloot het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om het initiatief landelijk uit te rollen. Dat resulteerd..

Deel dit artikel via: