Afbeelding
Aerovista luchtfotografie

Nachtafsluiting N522 bij Ouderkerk aan de Amstel

10 september 2021 om 14:22 Verkeer en vervoer

OUDERKERK De provincie Noord-Holland voert op meerdere plekken op de N522 bij Ouderkerk aan de Amstel wegwerkzaamheden uit tussen maandag 13 en 20 september. Hierbij is de N522 tussen Amsterdam Zuid-Oost en Amstelveen ter hoogte van de Brug Ouderkerk in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer wordt via de A2 en A9 omgeleid.

In de nacht van zaterdag 18 september (21.30 uur) tot en met zondagmorgen 19 september (06.00 uur) wordt het asfalt aan beide kanten van de brug hersteld. De N522 is dan ter hoogte van de Brug Ouderkerk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook de aansluiting Hoger Einde-Zuid met de N522 is dan afgesloten. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met gele bewegwijzering omgeleid. Doorgaand verkeer wordt via de A2 en A9 geleid. Fiets- en voetgangersverkeer via de brug blijft mogelijk.

De brug is ook afgesloten voor bussen. Er worden tijdens de nachtafsluiting daarom shuttlebussen ingezet tussen Amsterdam Zuid-Oost en de tijdelijke halte Jacob van Ruisdaelweg.

ASFALTWERKZAAMHEDEN Tussen 13 en 17 september wordt er in de avonden en nachten (van 20.00 tot 05.00 uur) aan het asfalt gewerkt bij de kruising van de Oranjebaan (N522) en de Amstelslag. In het weekend van vrijdagavond 17 september (vanaf 18.00 uur) tot en met maandagochtend 20 september (06.00 uur) zijn er asfaltwerkzaamheden op de Oranjebaan (N522) vanaf de brug tot aan de Amstelslag. Verkeer wordt bij deze werkzaamheden langs het werk geleid zodat er zowel voor de richting Amstelveen als de richting Amsterdam één rijstrook per rijrichting beschikbaar blijft.

FIETSVERKEER BIJ ORANJESTAETE Vanaf 15 september (07.00 uur) tot 20 september (06.00 uur) legt de aannemer het nieuwe fietspad aan langs de Oranjebaan (N522). Het huidige fietspad is vanaf de Brug Ouderkerk tot aan de kruising met de Amstelslag afgesloten. Brom- en fietsverkeer wordt omgeleid via Amstelzijde, weg langs Amstelparking en kruising Amstelslag.

BRUG OUDERKERK De werkzaamheden aan het asfalt op de N522 maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door twee nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer naar het Hoger Einde-Noord. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door. De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.

MEER INFORMATIE Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie