Afbeelding
Aerovista Luchtfotografie BV

N522 bij Ouderkerk aan de Amstel vrijdagnacht afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

7 oktober 2021 om 09:00 Verkeer en vervoer

OUDERKERK De provincie Noord-Holland voert werkzaamheden uit op de N522 bij Ouderkerk aan de Amstel. Deze weg wordt tussen Amsterdam Zuid-Oost en Amstelveen ter hoogte van de Brug Ouderkerk in de nacht van 8 op 9 oktober afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer wordt via de A2 en A9 omgeleid.

Van vrijdagavond 8 oktober (21.30 uur) tot zaterdagmorgen 9 oktober (06.00 uur) wordt het asfalt aan beide kanten van de brug hersteld. De N522 is daarom ter hoogte van de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook de aansluiting Hoger Einde-Zuid met de N522 is dan dicht. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met gele bewegwijzering omgeleid. Fiets- en voetgangersverkeer via de brug blijft mogelijk.

De brug is ook afgesloten voor bussen. Er worden tijdens de nachtafsluiting daarom shuttlebussen ingezet tussen Amsterdam Zuid-Oost en de tijdelijke halte Jacob van Ruisdaelweg.

VERNIEUWING BRUG De werkzaamheden aan het asfalt op de N522 maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De brug die de verbinding vormt tussen Amstelveen en Ouderkerk wordt door twee nieuwe bruggen vervangen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer naar het Hoger Einde-Noord. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden om de verkeersveiligheid rondom de brug te verbeteren en het verkeer op de provinciale weg beter te laten doorstromen.

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.

INFORMATIE Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie