Raadslid Marten Hilbrands van de VVD en wethouder verkeer Rineke Korrel.
Raadslid Marten Hilbrands van de VVD en wethouder verkeer Rineke Korrel. Gemeente Ouder-Amstel

Dukdalf weggehaald voor betere doorstroming

Verkeer en vervoer

OUDERKERK De gemeente wil de doorstroming op de Jacob van Ruisdaelweg verbeteren. Vooruitlopend daarop werd de zogenaamde ‘Dukdalf’ bij de rotonde vorige week woensdag al weggehaald. Raadslid Marten Hilbrands van de VVD en wethouder verkeer Rineke Korrel hielpen een handje mee.

Het autoverkeer op de Jacob van Ruisdaelweg staat regelmatig vast voor de rotonde, omdat de toerit richting de Burgemeester Stramanweg te smal is om het verkeer links- en rechtsaf voor te sorteren. Het rechtsafslaand autoverkeer staat vaak nodeloos stil. Onder andere raadslid Marten Hilbrands heeft de doorstroming op de Jacob van Ruisdaelweg geagendeerd. Hoewel hij het liefst had gezien dat de doorstroming nu al was gerealiseerd, heeft hij er begrip voor dat gewacht wordt totdat de verkeersveiligheid op rotonde en de omgeving in breder verband wordt verbeterd. De verwachting is dat ook de aanwonenden profijt zullen hebben van betere doorstroming en een verkeerveiligere situatie. Bovendien heeft betere doorstroming van het verkeer een positief effect op de luchtkwaliteit.

ZOEKEN NAAR OPLOSSINGEN Wethouder Rineke Korrel: ‘”Een oplossing lijkt voor de hand te liggen, door de opstelstrook te verbreden. Echter levert dit voor fietsers een onveilige situatie op. De opstelstrook iets verlengen levert beperkte winst op en staat niet in verhouding tot het budget dat hiervoor nodig is.” Op basis van een veiligheidsanalyse en de enquête onder de inwoners met betrekking tot de Mobiliteitsvisie heeft de aanpak van de rotonde Jacob van Ruisdaelweg en omgeving prioriteit. Gezien de omvang van dit project vraagt een goede uitvoering gezien ook de complexiteit van de situatie nog wel enige voorbereidingstijd. 

DE DUKDALF De ‘Dukdalf’ is een cadeau van  de firma Portengen en werd in 2005 aangeboden ter ere van het 1000-jarig bestaan van Ouderkerk aan de Amstel. De dukdalf zal worden opgeknapt en vervolgens worden verplaatst naar de rotonde bij de Jan Benningbrug.  

advertentie
advertentie