Pontje de Fuut.
Pontje de Fuut. Groengebied Amstelland

Pinnen op pontjes over de Amstel

Verkeer en vervoer

OUDERKERK Vanaf nu kunnen passagiers pinnen op de twee pontjes over de Amstel; de Fuut en de Smient. Op verzoek van vele recreanten kan iedereen nu met een pinbetaling naar de overkant.

Op de borden bij de pontjes staat dat pinnen mogelijk is, maar dat dit seizoen als overgangsregel ook nog cashbetalingen geaccepteerd worden. Vanaf 2023 kan er alleen nog via pin betaald worden voor de overtocht.

Groengebied Amstelland, de beheerder van de pontjes, stapt over op deze betalingsvorm, omdat veel recreanten hierom vroegen. In de coronatijd trokken vele mensen eropuit om te wandelen en te fietsen. Als ze wilden oversteken met de pont, hadden ze vaak geen cash geld bij zich. Dat probleem is er nu niet meer. Voor de schippers zelf zijn pinbetalingen ook veel handiger. 

LOCATIES De pontjes vertrekken vanaf twee locaties op de Amstel. De Smient vaart tussen de Ouderkerkerdijk in Amsterdam Watergraafsmeer en de Amsteldijk in Amsterdam Buitenveldert (Kalfjeslaan). De Fuut vaart ter hoogte van de Nesserlaan. Hiermee kan de oversteek gemaakt worden tussen De Ronde Hoep en Amstelveen.

De overtocht kost 1,00 euro per persoon. Een 10-rittenkaart is 8,00 euro en kinderen tot 5 jaar mogen gratis mee. 

advertentie
advertentie