Busreizigers moeten vandaag rekening houden met vertraging of rituitval.
Busreizigers moeten vandaag rekening houden met vertraging of rituitval. René de Leeuw

Connexxion waarschuwt voor mogelijke vertraging of rituitval door staking

16 september 2022 om 11:48 Verkeer en vervoer

REGIO Connexxion waarschuwt reizigers vandaag voor mogelijke vertraging of rituitval door een landelijke staking die vakbond FNV voor buschauffeurs en andere medewerkers in het streekvervoer heeft afgekondigd. Het personeel staakt voor een betere cao. Omdat alleen FNV-leden het werk neerleggen, verwacht Connexxion dat een groot deel van de ritten wel gereden kan worden. Connexxion raadt reizigers wel aan om rekening te houden met gevolgen van de staking en kort voor vertrek 9292.nl te raadplegen voor een actueel reisadvies. 

Vorige week had de FNV in diverse provincies al regionale acties georganiseerd. De FNV heeft de stakingen opgezet om de lonen omhoog te krijgen, ook wil de bond dat er meer personeel bijkomt en dat de werkdruk minder wordt. 

Niet al het personeel in het streekvervoer staakt vandaag. Door vakbond CNV is al een nieuwe cao getekend, die tot eind dit jaar loopt. De FNV was echter niet tevreden over het loonbod en de andere voorwaarden uit die cao en is daarom met de stakingen gestart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie