Afslag 5 van de A9.
Afslag 5 van de A9. Google

A9 dit weekend in één richting nacht dicht tussen Holendrecht en Amstelveen

Verkeer en vervoer

OUDERKERK De A9 wordt komend weekend van zaterdag 24 september 22.00 uur tot zondag 25 september 9.00 uur in één richting afgesloten vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5, Amstelveen Stadshart. Verkeer wordt vanaf knooppunt Holendrecht omgeleid via de A2, A10 en de A4. Vanaf oprit 5 blijft de A9 in de richting Schiphol/Haarlem gewoon geopend. De afsluiting is onder meer nodig om een portaal met matrixborden te kunnen plaatsen en om de wegmarkering aan te passen. 

Het portaal komt ter hoogte van de Ouverture in Amstelveen te staan. De matrixborden zijn nodig om het verkeer tijdens het werk aan verbreding van de A9 en daarna in goede banen te kunnen leiden.

WIJZIGING MARKERING AFRIT 5 Tegelijk met het plaatsen van het portaal wordt de bewegwijzering en markering aangepast. Op dit moment is afrit 5 naar Amstelveen Stadshart vrij lang. Het verkeer kan daardoor over een grote lengte kiezen voor deze afslag. Dat verandert vanaf zondag 25 september. De blokmarkering wordt voor een deel vervangen door een dubbele doorgetrokken streep. Verkeer moet vanaf zondag 25 september net voor het viaduct over de Beneluxbaan al de meest rechterrijstrook/afrit aanhouden.

Op deze plek komt komende winter ook de tijdelijke afrit 5 komt te liggen. De afrit wordt dan verlegd ter voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging van de A9 in Amstelveen. Om het verkeer alvast te laten wennen aan de eerdere keuze die dan voor afrit 5 gemaakt moet worden, wordt de markering nu al aangepast.

OMLEIDING Komend weekend wordt verkeer dat vanaf knooppunt Holendrecht richting Schiphol/Haarlem wil gaan omgeleid via de A2, A10 en de A4. Verkeersdeelnemers moeten rekening houden met circa 10 minuten extra reistijd. Het lokale verkeer vanuit Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen wordt met gele borden omgeleid.

advertentie
advertentie