Een deel van de buschauffeurs in het streekvervoer staakt vanaf vandaag drie dagen.
Een deel van de buschauffeurs in het streekvervoer staakt vanaf vandaag drie dagen. Foto: René de Leeuw

Deel buschauffeurs streekvervoer staakt voor betere cao

19 oktober 2022 om 12:00 Verkeer en vervoer

OUDER-AMSTEL Een deel van de buschauffeurs in het streekvervoer staakt vanaf vandaag drie dagen lang voor een betere cao. De landelijke staking volgt op eerdere stakingen. Vervoersbedrijf Connexxion meldt dat het zoveel mogelijk probeert om de dienstregeling in stand te houden. Reizigers worden wel opgeroepen hun reis kort van tevoren te plannen.

Vakbond FNV heeft haar leden opgeroepen om op 19, 20 en 21 oktober te staken. De vakbond is het niet eens met de lopende cao Openbaar Vervoer die al is afgesloten. ‘Het FNV heeft dit jaar al een paar keer opgeroepen om te staken. Al deze keren konden we gemiddeld ongeveer 70 procent van de dienstregeling gelukkig wel gewoon rijden,’ meldt Connexxion.

FNV wil onder meer een loonsverhoging ter compensatie van de prijsstijgingen en vermindering van de werkdruk. Ook wil de bond dat er personeel bijkomt. Daar wordt al sinds mei actie voor gevoerd. FNV is het niet eens met het huidige loonbod en andere voorwaarden voor de cao.

Volgens FNV-bestuurder Marijn van der Gaag weigeren werkgevers echter om weer om de tafel te gaan om over een cao te onderhandelen. De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) bevestigt dat ook. Volgens VWOV houden de werkgevers vast aan de geldende cao, die tot eind dit jaar doorloopt. FNV heeft die overeenkomst echter niet ondertekend. Vakbond CNV heeft dat in juni wel gedaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie