Impressie van de nieuwe lift op station Duivendrecht.
Impressie van de nieuwe lift op station Duivendrecht. Gemeente Ouder-Amstel

Bijeenkomst betere bereikbaarheid voor mindervaliden op station Duivendrecht: extra lift

24 januari 2023 om 11:00 Verkeer en vervoer

OUDER-AMSTEL Al zo’n twintig jaar vragen reizigers en bewoners uit Duivendrecht om een extra lift aan de centrumkant van station Duivendrecht. Daarmee wordt het station gemakkelijker bereikbaar voor mindervaliden en sociaal veiliger. Met het oog op een toename van het aantal reizigers op dit station, wordt een extra lift nog noodzakelijker. Er is nu een ontwerp gemaakt door ProRail voor de extra lift aan de kant van de Rijksstraatweg in Duivendrecht. Belangstellenden zijn welkom voor een toelichting van de gemeente en een presentatie van het ontwerp.

Gemeente Ouder-Amstel heeft daarom het initiatief genomen en ProRail opdracht gegeven om de mogelijkheden voor een extra lift te onderzoeken en die te realiseren. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Vervoerregio Amsterdam. 

Er is nu een ontwerp gemaakt voor de extra lift aan de kant van de Rijksstraatweg in Duivendrecht. Voor deze extra lift moeten de huidige toegangspoorten worden verplaatst naar het voorplein, is een loopbrug naar de lift noodzakelijk, en wordt de huidige fietsenstalling op het plein deels opnieuw ingericht. Daarnaast is een overkapping boven de toegangspoorten ontworpen voor reizigerscomfort.

Of de aanpassingen aan het station uiteindelijk uitgevoerd worden, hangt nog af van beschikbaarheid van budget. In het voorjaar zal dit duidelijk worden. Gemeente Ouder-Amstel bepaalt voor de zomer of een omgevingsvergunning wordt afgegeven. De gemeente verneemt nu graag van omwonenden wat ze van het ontwerp vinden. 

Informatiebijeenkomst

Belangstellenden zijn welkom voor een toelichting van de gemeente en een presentatie van het ontwerp door ProRail.  Er is ruimte voor vragen en deelnemers kunnen hun reactie geven op het ontwerp. Aanmelden voor de bijeenkomst is nodig en kan via een e-mail aan: paul.bontje@ouder-amstel.nl of telefonisch via (020) 496 21 21.

De bijeenkomst is op dinsdag 7 februari van 17.00 tot 18.00 uur in De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie