Er wordt al geruime tijd gewerkt aan de aanleg van de nieuwe brug over de Amstel in de Burgemeester Stramanweg bij Ouderkerk.
Er wordt al geruime tijd gewerkt aan de aanleg van de nieuwe brug over de Amstel in de Burgemeester Stramanweg bij Ouderkerk. Provincie Noord-Holland

Nachtelijke afsluiting van Burgemeester Stramanweg bij Ouderkerk

29 april 2023 om 09:00 Verkeer en vervoer

OUDERKERK Een deel van de Burgemeester Stramanweg (N522) wordt in de avond en nacht van 4 op 5 mei ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De provincie Noord-Holland voert dan werkzaamheden uit aan de provinciale weg tussen de kruising met Hoger Einde-zuid en de kruising met Jacob van Ruisdaelweg in Ouderkerk. Doorgaand verkeer tussen Amstelveen en Amsterdam Zuidoost wordt omgeleid via de A9 en de A2. De werkzaamheden maken deel uit van de vernieuwing van de brug over de Amstel bij Ouderkerk

Vanwege de aanleg van de nieuwe brug wordt de aansluitende weg, de Burgemeester Stramanweg, opgeschoven. Hiervoor vinden er in de nacht van 4 mei (21.00 uur) tot in de ochtend van 5 mei (6.00 uur) werkzaamheden plaats op de Stramanweg ter hoogte van Ouderkerk.  

LOKAAL VERKEER

De kruisingen blijven open voor het lokale verkeer. Doorgaand verkeer tussen Amstelveen en Amsterdam Zuidoost wordt omgeleid via de A9 en de A2. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het fiets- en voetpad langs de Burgemeester Stramanweg. De reguliere busdiensten en nood- en hulpdiensten worden langs de werkzaamheden geleid.

NIEUWE RIJBAAN

Vanaf vrijdagochtend 5 mei rijdt het verkeer op de N522 richting Amsterdam Zuidoost over een nieuwe rijbaan. Het verkeer in de tegengestelde richting rijdt dan tijdelijk over versmalde rijstroken, zodat de middenberm tussen de beide rijbanen aangelegd kan worden.

VERNIEUWING BRUG

De werkzaamheden maken deel uit van de vernieuwing van de brug over de Amstel bij Ouderkerk. De provincie vervangt daarbij de oude brug in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk door twee nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer naar het Hoger Einde-Noord. 

VERKEERSVEILIGHEID

Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor moet de verkeersveiligheid rondom de brug en de doorstroming van het verkeer op de provinciale weg verbeteren.

SAMENWERKING

 De vernieuwing van de brug gebeurt in een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd. Op een aantal restwerkzaamheden en beplanting na, zijn de werkzaamheden halverwege 2023 afgerond.

VRAGEN

Wie vragen over de werkzaamheden heeft, kan contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie