Brug Ouderkerk
Brug Ouderkerk Provincie Noord-Holland

Nachtelijke afsluitingen Brug Ouderkerk in juni

2 juni 2023 om 07:30 Verkeer en vervoer

OUDERKERK De brug over de Amstel bij Ouderkerk aan de Amstel wordt in juni diverse nachten afgesloten voor verkeer. De afsluitingen vinden plaats tussen 4 en 23 juni en duren van 22.00 uur tot 05.00 uur. Fietsers en voetgangers worden langs de werkzaamheden geleid. Voor busreizigers is er tijdens de afsluiting tussen 22.00 uur en 02.00 uur een pendeldienst. Gemotoriseerd verkeer moet omrijden via de A9 en A2.

Om de vernieuwde Brug Ouderkerk goed te kunnen openen en sluiten, moet het mechaniek en de software van de brug getest worden. Hierbij kan er geen verkeer over de brug rijden. De testen vinden daarom in de late avond en nacht plaats. De eerste serie testen op de noordelijke brug vond plaats in de drie avonden en nachten van 14 mei tot 17 mei 2023 tussen 22.00 uur en 05.00 uur. In de tweede serie testen worden beide bruggen gezamenlijk getest. Deze vinden plaats in de avonden en nachten tussen 4 juni en 23 juni van 22.00 uur tot 05.00 uur (uitgezonderd vrijdag- en zaterdagnachten).

OMLEIDINGEN

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A9 en de A2. Ook de buslijnen 340 en 356 rijden om via de A9 en A2. Voor busreizigers die in- en uitstappen bij de halte Ouderkerk Oost wordt er tussen 22.00 uur en 02.00 uur een pendelbus ingezet tussen deze halte en Amsterdam Zuidoost. (Brom)fietsers en voetgangers worden tijdens de afsluiting in mei omgeleid via het voetpad van de nieuwe zuidelijke brug. 

Om (brom-)fietsers en voetgangers in juni de mogelijkheid te geven om de Amstel te passeren wordt er tijdens het testen van de brug een pontonbrug in de Amstel aangelegd. Deze pontonbrug ligt ten zuiden van de brug en men kan lopend deze brug passeren.

De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie