Het treinverkeer in de regio van Amsterdam ligt plat.
Het treinverkeer in de regio van Amsterdam ligt plat. René de Leeuw | Archief

Geen treinen van en naar Amsterdam en Schiphol door systeemstoring

4 juni 2023 om 21:42 Verkeer en vervoer

DUIVENDRECHT Sinds 18.00 uur vanavond kampt ProRail met een systeemstoring, waardoor het treinverkeer in de regio Amsterdam en Schiphol platgelegd is. Voor reizigers via station Duivendrecht is het advies om de metro te pakken.

Na een systeemreset werd het treinverkeer een klein half uur weer opgevat, maar daarna keerden de problemen weer terug op de verkeersleidingspost. Daardoor werd het treinverkeer opnieuw stilgelegd.

Eerder meldde de spoorbeheerder dat het treinverkeer rond 20.00 uur weer kon opstarten. Op de website van de NS is de verwachting dat de problemen nog duren tot ongeveer half 12 vanavond.

De oorzaak van de storing is niet duidelijk. ProRail stelde eerder dat een storing zoals deze niet is op te vangen door telefonisch contact met de machinisten, omdat in en rond Amsterdam ontzettend veel treinen per uur rijden.

Een woordvoerder van ProRail zei eerder de hinder voor de reizigers vervelend te vinden, in het bijzonder voor de mensen die op weg zijn naar het concert van popster Harry Styles in de Johan Cruijff ArenA. Vanwege de storing was al besloten dat het concert van Styles een kwartier later begint, namelijk om 21.15 uur, aldus concertorganisator MOJO.

Kijk op de website van de NS voor de actuele situatie op het spoor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie