De A10 Zuid richting Schiphol ter hoogte van Duivendrecht.
De A10 Zuid richting Schiphol ter hoogte van Duivendrecht. Google Streetview

A10 Zuid richting Schiphol dit weekend en van 22 tot 25 september dicht

8 september 2023 om 10:49 Verkeer en vervoer

OUDER-AMSTEL Automobilisten moeten in september rekening houden met grote verkeershinder aan de zuidkant van Amsterdam. Dit weekend (tussen 8 en 11 september) en ook tussen 22 en 25 september is de A10 Zuid richting Schiphol en Den Haag dicht vanaf knooppunt Amstel tot oprit S108 VUmc. De afsluiting is nodig in verband met werkzaamheden aan de grootschalige vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Ook een van de metrosporen wordt in beide weekenden buiten gebruik gesteld. 

Op drie locaties worden meterslange damwanden in de grond geplaatst tussen de snelweg en het metrospoor. Voor de veiligheid van het wegverkeer is het noodzakelijk om de A10 Zuid richting Schiphol af te sluiten. Ook een van de metrosporen is uit dienst. Dit is onder andere nodig voor het uitgraven van de tweede reizigerstunnel met de naam ‘de Brittenpassage’.

De eerste weekendafsluiting in september start vanavond (vrijdag 8 september) om 22.00 uur en eindigt voor de ochtendspits op maandag 11 september om 5.00 uur. De tweede weekendafsluiting begint op vrijdagavond 22 september om 22.00 uur en duurt tot maandagochtend 25 september om 5.00 uur.

OMLEIDINGEN

Verkeer wordt in beide weekeinden omgeleid via de A1, A9 en A10 Noord. De A10 Zuid richting Hengelo/Utrecht blijft beide weekenden wel gewoon te gebruiken. Hoewel er in het weekend minder woon-werkverkeer is, worden automobilisten wel gewaarschuwd rekening te houden met een forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

Vanaf de A10 Noord is de A10 afgesloten vanaf knooppunt Watergraafsmeer richting de A10 Zuid en de A4. Verkeer vanuit deze richting wordt omgeleid via de A1 en A9. Verkeer vanaf de A2 kan bij Holendrecht de A9 op richting de A4/A10 West, of via de A10 Oost rijden. 

Verkeer vanaf de A1 heeft de keuze om via de A10 Noord richting de A5 te rijden of via de A9 richting Amstelveen/Haarlem. Ook de oprit S111 is afgesloten, verkeer wordt hier lokaal omgeleid.


De omleidingsroutes die zijn ingesteld in de twee weekenden in september. - Amsterdam Zuidas

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie