Deze artist impressie laat zien hoe de halte eruit komt te zien.
Deze artist impressie laat zien hoe de halte eruit komt te zien. Provincie Noord-Holland

Meer fietsenrekken bij bushalte langs Burg. Stramanweg in Ouderkerk

19 september 2023 om 08:00 Verkeer en vervoer

OUDERKERK De provincie Noord-Holland richt de bushalte langs de Burgemeester Stramanweg (N522) bij Ouderkerk aan de Amstel opnieuw in. Zo wordt het aantal parkeerplekken voor fietsers uitgebreid van 300 naar 600 plaatsen, wordt de bushalte breder en langer en komt er nieuwe verlichting. De provincie vindt het belangrijk dat de in- en uitstapplekken bij bushaltes goed en veilig bereikbaar zijn. De werkzaamheden voor de herinrichting van de bushalte Ouderkerk Oost starten begin oktober.

De bushalte Ouderkerk Oost op de hoek van de Burgemeester Stramanweg en Jacob van Ruisdaelweg biedt al enige tijd onvoldoende ruimte voor busreizigers die hun fiets willen parkeren. De provincie heeft daarom, samen met de gemeente Ouder-Amstel en de Vervoerregio besloten om het aantal parkeerplekken voor fietsen uit te breiden. Het aantal van ruim 300 plekken wordt verhoogd naar zo’n 600 parkeerplaatsen door onder andere de mogelijkheid te bieden om fietsen boven elkaar te stallen. 

Tegelijkertijd met de uitbreiding van het aantal fietsenrekken wordt het voetpad bij de bushalte breder en langer. Ook wordt er een voetpad aangelegd vanaf de bushalte naar de Koningin Wilhelminalaan en komt er nieuwe verlichting. Het gaat hierbij alleen om de bushalte voor bussen richting Amsterdam Zuidoost.

De werkzaamheden voor de nieuwe inrichting van de bushalte starten begin oktober en duren tot begin december. Het weg-, bus- en fietsverkeer ondervinden minimale hinder van de werkzaamheden. Busreizigers die met de fiets naar de halte komen kunnen tijdens de werkzaamheden hun fiets bij de bushalte stallen in tijdelijke of nieuwe fietsenrekken. Wie vragen heeft over de werkzaamheden kan contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie