Stronkhorst is een echt familiebedrijf.
Stronkhorst is een echt familiebedrijf. Stronkhorst

Zeventig jaar Stronkhorst in Ouderkerk

Winkels

OUDERKERK Het is op 4 juli 70 jaar geleden dat Wim sr de slagerij opende. In de afgelopen 70 jaar hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. Zo bracht Wim de bestellingen rond op de fiets en werd er veel kilo's vlees verkocht. In de beginjaren heeft Wim Sr z'n klanten leren kennen.

Wim en Bernadette hebben het bedrijf laten groeien door middel van kant en klare maaltijden, gare vleesgerechten, vleesspecials en diverse soepen. Wim en Bernadette gaan graag in gesprek met mensen en via dit sociale contact hoorden zij de wensen van de klanten. In hun tijd is de oude worstmakerij verbouwd tot een fijne kookstudio. Sinds 2018 is Lianne terug in Ouderkerk en runt de jongste kleindochter van Wim sr met haar ouders het familiebedrijf.

STRONKHORST ANNO 2020 70 jaar later bestaat het assortiment uit zelfgemaakte vleeswaren, broodsalades, grillproducten, soepen, maaltijden, rauwkostsalades, vleesspecials, vlugklaar vlees en vega producten. Zelf produceren heeft alle jaren hoog in het vaandel gestaan. "In de jaren 90 ben ik steeds meer maaltijden en soepen gaan koken. Heerlijk om te doen en mensen worden echt blij van lekker eten!", aldus Bernadette.
De kwaliteit van het vlees blijft het belangrijkst voor opa, vader, moeder en (klein)dochter. Vakman Wim Jr legt uit: "In de jaren 90 werd zelf slachten steeds moeilijker. Een langdurige zoektocht toen was de moeite waard! Op dit moment worden wij al meer dan 20 jaar door dezelfde rund-, varken-, kip en worstmaker geleverd. Kwaliteit gaat boven alles! Ik ben blij dat ik Lianne alles rondom kwalitatief goed vlees kan leren."

DANKBAAR VOOR KLANDIZIE In 70 jaar gebeurt er veel. Zo had Wim Senior te maken met de varkenspest. Wim en Bernadette maakte de crisis in 2008 en de koeienziekte (BSE) mee. Lianne moet nu haar keuzes maken in deze coronatijd. Stronkhorst was ongemerkt goed voorbereid. De webshop en thuisbezorgen worden goed gebruikt door hun klanten. Daar zijn we blij mee geeft Lianne aan. Zij vertelt: "Opa opende met mijn geboorte mijn spaarrekening, mijn ouders hebben mij leren sparen en juist in deze tijd besef ik dat de basis in ons bedrijf degelijk is. Elke dag klanten verwelkomen, de toonbank mooi maken en produceren met liefde voor het vak. We doen geen gekke dingen. De een noemt het saai, wij zijn tevreden. Zowel mijn opa, ouders en ik ondernemen in mooie als mindere tijden en wat zijn we elke dag dankbaar voor de klandizie!" Het harde werken en dankbaar zijn trekt bij familie Stronkhorst de generaties door.

SPETTERENDE JUBILEUMACTIE Ondanks deze coronatijd wilt Eetwinkel Stronkhorst zijn jubileum vieren. Bij elke 2,50 ontvangt een klant een stempel. Onderweg ontvangt de klant diverse gratis producten. Als de stempelkaart vol is, ontvangt u een jubileumtasje met inhoud van hun trouwe leveranciers. De actie loopt tot 18 juli. Stronkhorst zal namelijk dit jaar geen zomersluiting houden in verband met de  corona-tijd. De eetwinkel blijft van 20 juli tot en met 8 augustus geopend op de dagen woensdag tot en met zaterdag.

advertentie
advertentie