Patricia ontwerpt en maakt alle baby-artikelen zelf in haar werkkamer.
Patricia ontwerpt en maakt alle baby-artikelen zelf in haar werkkamer. Naomi Heidinga

Nieuwe handwerkwinkel op ‘t Kampje

11 juni 2021 om 11:30 Winkels

OUDERKERK Vanaf vrijdag 26 juni is de mobiele handwerkwinkel van Patricia Erkelens te vinden op ‘t Kampje. Daarmee komt haar droom, een eigen winkel, uit. Klanten kunnen er terecht voor op maat gemaakte babyartikelen en handwerkbenodigdheden, zoals stoffen, ritsen en knopen. En voor de nodige gezelligheid. “Er komt een tafeltje en twee stoelen, voor als mensen even moeten wachten voor ze de winkel in kunnen. Ook zijn mensen welkom voor een praatje of een kopje koffie!”

HOBBY Handwerken is een hobby van Patricia. “Ik heb voor onze twee kinderen destijds zelf de babykamer ingericht, en voor beide persoonlijke babyartikelen gemaakt. Ik werk in de kinderopvang, werk graag met kleine kinderen. Het maken van babyartikelen doe ik ernaast. Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby. Ik heb inmiddels een webshop (zie www.noeniesbaby.nl) en normaliter sta ik met mijn artikelen regelmatig op beurzen, zoals de negen maanden beurs. Vanwege corona gingen de beurzen het afgelopen jaar niet door. Ik was daarom op zoek naar een andere manier om mijn producten te verkopen. We hebben een tijd gezocht naar een winkelpand in Ouderkerk. Die zijn echter schaars of heel duur. Bovendien wil ik op dit moment niet de hele week in een winkel staan, vanwege mijn werk en ons gezin. De mobiele handwerkkraam op ‘t Kampje is daarom de ideale oplossing!”

KRAAM De mobiele kraam is een omgebouwde keet. “Tijdens onze zoektocht bleken ook de keten moeilijk te krijgen. Ze zijn namelijk erg in trek als Tiny Houses! Via een veiling hebben we er één gevonden. Hij was gifgroen, maar ik heb hem opnieuw geschilderd in de kleuren grijs en roze.” Ze is nu druk met de inrichting van de mobiele winkel. “Over twee weken moet deze helemaal klaar zijn.” De kraam komt op de plek van de viskraam te staan, en is daar vrijdags tussen 10 en 18 uur te vinden. Ze heeft een vergunning om er tot eind van het jaar te staan.

IN DE BUURT “In de omgeving heb je bijna geen winkels meer waar je terecht kunt voor handwerkartikelen als stoffen, ritsen en knopen. Je moet wachten tot de markt in Amstelveen op vrijdag, of naar de Albert Cuyp. Dat kost veel tijd. Voor handwerkliefhebbers is het ideaal als je even snel iets kunt halen wat je nodig hebt. Mocht de nood echt aan de man zijn, je hebt bijvoorbeeld snel een rits nodig, dan hoef je niet tot vrijdag te wachten. Via mijn website kun je contact met me opnemen, dan kun je de rits ook even bij me thuis afhalen.” In de winkel zijn naast stoffen, knopen en ritsen ook andere handwerkbenodigdheden te vinden als spelden, naalden en scharen. “Ik heb tevens een basis handwerkpakket samengesteld.”

GEZELLIGHEID Ze ziet voor zichzelf ook een sociale functie. “Met mijn mobiele winkel hoop ik de gezelligheid in het dorp een beetje terug te kunnen brengen. Mensen zijn altijd welkom voor een praatje of kopje koffie, dat vind ik alleen maar leuk.”

OP MAAT Via haar website is een indruk te krijgen van de artikelen die ze maakt. Babynestjes, dekentjes, badjasjes en kant-en-klare cadeaus; het is slechts een kleine greep uit het assortiment. “Ik ontwerp en maakt de artikelen zelf. Zo kunnen alle artikelen op maat worden gemaakt. Ouders kunnen kiezen uit diverse artikelen, kleuren, stoffen en prints. Zo krijg je unieke artikelen voor je baby of de babykamer.” Meer informatie: www.noeniesbaby.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie