Overhandiging boek 'Brief voor de Koning'.
Overhandiging boek 'Brief voor de Koning'. boekhandelsprey.nl

Actie ‘Geef een boek cadeau’

Winkels

OUDERKERK Ruim zestig exemplaren van het jeugdboek ‘Brief voor de Koning’ van Tonke Dragt heeft José van Dijk van boekhandel Sprey (links) overhandigd aan Gerda Smit van de Voedselbank. 

De samenwerking met de Voedselbank is een initiatief van boekhandel Sprey. Ieder jaar wordt in het kader van de actie Geef een boek cadeau een klassiek jeugdboek in een goedkope editie uitgebracht. De gedachte hier achter is dat alle kinderen in Nederland de mooiste boeken tot hun beschikking hebben. Boekhandel Sprey stelde klanten voor een boek extra te kopen en dit te doneren aan deVoedselbank. “Daar is ontzettend positief op gereageerd door onze klanten”, zegt José van Dijk.

Gerda Smit is blij met dit initiatief. “Hier maken wij veel gezinnen heel blij mee”, zegt zij. De Voedselbank bestaat sinds 2006 en is gevestigd in Diemen. Door corona is het aantal gezinnen dat gebruik maakt van de Voedselbank toegenomen. Op 18 juni start de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’. Normaal vindt deze actie in februari plaats, maar toen waren de boekwinkels gesloten. Het principe van de actie is hetzelfde. Voor slechts 2,50 euro is het klassieke prentenboek Max en de Maximonsters te koop bij boekhandel Sprey. Ook nu weer kunnen klanten een extra boek doneren aan de Voedselbank.

Afbeelding
advertentie
advertentie