Kruidnoten met cappuccinosmaak.
Kruidnoten met cappuccinosmaak. Peppernuts Holland

Peppernuts Holland opent pop-up winkel in Stadshart Amstelveen

28 augustus 2021 om 07:00 Winkels

AMSTELVEEN Een kleine drie maanden voor de aankomst van Sinterklaas, opent Peppernuts Holland op zaterdag 28 augustus een pop-up store in Stadshart Amstelveen. In de winkel is een uitgebreid assortiment kruidnoten verkrijgbaar, met ruim vijftig smaken. Volgens Miguel Groeneveld, eigenaar en oprichter van Peppernuts Holland, zijn  kruidnoten veel meer dan een koekje voor de feestdagen. “Het is een serieuze Hollandse lekkernij met een mooie historie.”

De tijdelijke winkel in Amstelveen is een van de 20 pop-up stores die Peppernuts Holland dit jaar opent naast de vaste winkel op de dijk in Volendam. Daarmee wordt het aantal tijdelijke winkels dit jaar daarmee verdubbeld. Voor Amstelveen is het de eerste keer dat Peppernuts Holland hier een pop-up store opent. Tijdens de opening wordt iedereen feestelijk ontvangen en getrakteerd op uiteenlopende smaken kruidnoten. Uiteraard worden daarbij alle hygiëneregels rondom corona in acht genomen.

De tijdelijke winkel is gevestigd aan Binnenhof 79 en is zeven dagen per week geopend. De zaak sluit haar op 6 december weer de deuren. Na deze datum kunnen liefhebbers van kruidnoten nog wel terecht in de webshop van het bedrijf.

De smaken van de kruidnoten In de winkel van Peppernuts Holland variëren van de klassieke kruidnoot, tot onverwachte smaken als drop, rum, limoncello, unicorn en zure mat. De liefhebbers van koek en gebak zijn er smaken als apple pie, dulce de leche, cookie dough en lemon cheesecake. Ook is er een assortiment ontwikkeld dat past in een glutenvrij en lactosevrij dieet. Naast losse zakjes kruidnoten, verkoopt Peppernuts Holland ook pepernoten proeverijtjes, giftboxes, kruidnotenbier en -likeur en andere producten met kruidnoten als basis ingrediënt.

Peppernits Holland wil het vaak heersende misversyand wegnemen dat pepernoten en kruidnoten hetzelfde zijn. Het verschil zit in de structuur en grootte van het koekje. De oudhollandse pepernoten zijn groot, lijken het meeste op taaitaai en worden gemaakt van roggemeel en anijs.
De kruidnoot is klein, harder en heeft een diepere en scherpere smaak dan de pepernoot. Daarnaast heeft hij de vorm van een half bolletje. De kruidnoot is gemaakt van tarwebloem en speculaaskruiden. Dit zijn kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper. De ‘pepernoten’ die tegenwoordig voornamelijk gegeten worden zijn dus kruidnoten en dus geen pepernoten. In de volksmond worden de kruidnoten echter wel pepernoot genoemd.



 

advertentie
advertentie