Afbeelding
Gemeente Ouder-Amstel

Champagne voor Bakker Out: Predicaat ‘Hofleverancier’ 25 jaar verlengd

Winkels

OUDERKERK Edwin Meissen en Jacqueline Out hebben vrijdag 5 augustus, onder toeziend oog van burgemeester Joyce Langenacker, het officiële document ondertekend met daarin de bevestiging dat Bakker Out nog eens 25 jaar het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ mag voeren.

Eerder dit jaar, op 27 april, kwam de burgemeester hen al met een bezoekje vereren ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan. Helaas kon op die dag nog niet de heuglijke boodschap gebracht worden dat het certificaat nog eens voor 25 jaar verlengd zou worden. Maar de burgemeester liet destijds al voorzichtig doorschemeren dat het er ‘goed uit zag’. Het was dus nog even wachten op het officiële bericht. Maar vrijdag werden de officiële documenten overhandigd en formeel ondertekend en kon de kurk van de champagne. 

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in 1997 ontving Bakker Out voor het eerst het predicaat: ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. “Het is heel bijzonder om nog eens 25 jaar deze eretitel te mogen voeren”, aldus Hans Out. Waarop de burgemeester hem aanvult: “Ik ben er trots op zo een mooi familiebedrijf met een rijke geschiedenis in mijn dorp te hebben. Het is dan ook een eer om dit certificaat aan jullie te overhandigen.”

Het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ kent de Koning toe aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 of een veelvoud van 25 jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn, net als de onderneming zelf. Koning Willem I voerde in 1815 het Predicaat Hofleverancier in en sindsdien hebben diverse bedrijven deze ontvangen.

Afbeelding
advertentie
advertentie