Kringloopwinkel De Tulp moet dicht.
Kringloopwinkel De Tulp moet dicht. Ingrid van der Neut

Kringloopwinkel De Tulp zoekt nieuwe plek in Ouderkerk

24 januari 2023 om 16:45 Winkels

OUDERKERK “Vijf jaar geleden zijn we begonnen met de kringloopwinkel”, zo begint Ingrid van der Neut haar verhaal. Kringloop De Tulp zat destijds in een klein gedeelte van het voormalige Rabobankgebouw. Aan het einde van dat jaar moesten ze verhuizen naar het huidige pand aan de Diederik van Haarlemstraat. “We wisten dat we ook hier een keer uit moesten, omdat hier woningen gebouwd gaan worden, maar dat het zo snel zou gaan..”

De huur van het pand werd betaald door de gemeente, die het pand in eigendom heeft. “Zij zijn daarom ook verantwoordelijk voor het pand en de keuring en het daarop volgende onderhoud zo geeft Van der Neut aan, die de leiding heeft in de kringloopwinkel. Afgelopen zomer is het pand gekeurd en de resultaten daarvan zijn nu bekend. “Daaruit kwam naar voren dat het pand in dergelijke erbarmelijke staat is, dat het niet veilig meer is om er langer gebruik van te maken. Dat kwam voor mij niet als een verassing, omdat ik ook wel gezien had dat er bijvoorbeeld water uit het plafond kwam op sommige plekken. Naast de andere problemen die het pand heeft.” 

RABOPAND

Een optie waar de gemeente aan dacht was weer terug naar het oude Rabobankgebouw. De gemeente huurt dit hele gebouw, waar zij bovenin Oekraïners gehuisvest hebben, de gehele onderste verdieping staat nu leeg. “Alleen wilde de eigenaar van dat pand het niet hebben, de precieze reden is niet bekend. Maar nee is helaas nee.”

We zijn op zoek naar iemand die nog een pand heeft leeg staan.

GEMEENTE

Van der Neut wil de ‘beschuldigingen’ via sociale media aan het adres van de gemeente ontkrachten. “Dit is niet de schuld van de gemeente. Ons gebouw zal niet morgen instorten maar als er iets gebeurd in het pand, waarbij klanten en medewerkers letsel oplopen, dan ligt er wel een rapport waar de gemeente zich aan moet houden. Daarnaast zijn zij heel behulpzaam en al weken voor ons op zoek om een ander pand te vinden, maar helaas leverde dat niks op.”

OPROEP 

Veel mensen hebben via sociale media aangeboden om te helpen opknappen, dat is natuurlijk goed bedoeld. Feit blijft dat we er op termijn uit moeten vanwege de geplande woningbouw”, zo legt ze uit. “Daarom zijn we nu op zoek naar iemand die misschien nog ergens een leeg pand heeft staan, waar wij in zouden kunnen”, zo sluit ze haar verhaal af.

De opbrengst van de kringloop is helemaal voor Stichting Derde Wereld Hulp, (SDWH) die een weeshuis runt in India. De Tulp wordt gerund met ruim 30 vrijwilligers.

De kringloop is nog open tot en met zaterdag 4 februari. De week ervoor is de kringloop iedere dag open van 10 tot 17 uur met hoge kortingen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie