Zonnepanelen
Zonnepanelen Gemeente Ouder-Amstel

Raad akkoord met Duurzaamheidslening voor inwoners

5 december 2021 om 09:00 Wonen

OUDER-AMSTEL De gemeenteraad van Ouder-Amstel is donderdag 25 november unaniem akkoord gegaan met invoering van een duurzaamheidslening. Daarmee kunnen inwoners tegen aantrekkelijke voorwaarden een lening krijgen om hun woning te verduurzamen. Per 1 januari 2022 is de lening beschikbaar.

AANTREKKELIJKE VOORWAARDEN De duurzaamheidslening maakt het voor woningeigenaren en huurders mogelijk om tegen aantrekkelijke voorwaarden en een lage rente geld te lenen om energiebesparende maatregelen in en aan de woning uit te voeren. Denk aan isolatie inde woning, betere ramen of zonnepanelen. De lening mag tussen 2.500 en 5.000 euro zitten.

VERLAGEN FINANCIËLE DREMPEL Wethouder Axel Boomgaars van duurzaamheid: “Veel inwoners willen graag een verduurzamingsstap in hun huis zetten, maar de financiering is vaak nog een drempel. De afgelopen jaren hebben vroegen verschillende inwoners of er een duurzaamheidslening kan komen. De duurzaamheidslening verlaagt die financiële drempel en zo kunnen meer mensen meedoen met het verduurzamen vanOuder-Amstel. Goed voor je energierekening, goed voor het comfort van je woning en goed voor de planeet.”

Er is een landelijke Energiebespaarlening die voor veel duurzame maatregelen geschikt is. Een voorwaarde is echter dat er twee maatregelen genomen moeten worden. Die lening kan dus niet worden aangevraagd voor bijvoorbeeld alleen zonnepanelen of alleen een sedumdak. De gemeentelijke Duurzaamheidslening van Ouder-Amstel maakt het wel mogelijk om slechts één maatregel uit te voeren.

AANVRAGEN Vanaf 1 januari 2022 kunnen inwoners een lening aanvragen via de website www.ouder-amstel.nl/duurzaamheidslening. Daar is een aanvraagformulier te vinden. Voor vragen kan contact worden opgenomen via gemeente@ouder-amstel.nl of per telefoon 020-496 2121.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie