Bert Halm.
Bert Halm. Isabel Nabuurs

Bestuursvoorzitter Bert Halm vertrekt bij woningcorporatie Eigen Haard

Wonen

OUDER-AMSTEL Bert Halm neemt op 1 januari afscheid als lid van de Raad van Bestuur van woningcorporatie Eigen Haard. Hij wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Hof Wonen in Den Haag. Eigen Haard heeft 1.706 woningen in Ouder-Amstel.

“Met Bert Halm verdwijnt er een bestuurder die in de afgelopen acht jaar veel gedaan heeft om Eigen Haard verder te ontwikkelen en op de kaart te zetten,” zegt Rutger Koopmans, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Eigen Haard. “De RvC is hem erkentelijk voor zijn inzet en het resultaat van zijn werk. Wij wensen hem alle succes in het vervolg van zijn loopbaan. De komende tijd wordt gekeken naar de invulling van de vacature in het bestuur. Het is de bedoeling dat het bestuur straks weer uit twee personen bestaat.”

Eerder werd al bekend dat Anke Huntjens per 1 januari aantreedt als bestuurder van Eigen Haard. Zij is al ruim 23 jaar actief in de corporatiesector, waarvan de laatste bijna 7 jaar als bestuurder bij Pré Wonen in Zuid-Kennemerland en IJmond.

Bert Halm is sinds 2014 actief in de corporatiesector. “Het gaat niet vanzelf om het mooie Eigen Haard los te laten’, zegt Bert over zijn vertrek. ‘De collega’s, de bewoners, de uitdagingen in de Metropoolregio, ik heb er met heel veel plezier aan gewerkt. De organisatie staat gelukkig als een huis en ik blijf gelukkig werken in de volkshuisvesting. Want daar ligt mijn hart. Ik ben ook blij met de komst per 1 januari van Anke Huntjens, een ervaren volkshuisvester, als nieuwe bestuurder’.

Eigen Haard beheert en verhuurt ruim 56.000 woningen in de regio Amsterdam.

advertentie
advertentie