Woningen aan Burg. Stramanweg. Foto ter illustratie.
Woningen aan Burg. Stramanweg. Foto ter illustratie. Archief

Aanvraag lokale voorrang sociale huurwoningen veranderd

11 september 2023 om 12:48 Wonen

OUDER-AMSTEL Inwoners die binding hebben met de gemeente Ouder-Amstel kunnen voorrang krijgen op een deel van de sociale huurwoningen in Ouder-Amstel. Met ingang van 11 september is de manier waarop inwoners voorrang kunnen krijgen, veranderd. Vanaf dat moment moeten inwoners zelf deze voorrang opslaan bij de inschrijving van WoningNet. Dit kan met de app MyQii. Op WoningNet staat aangegeven hoe de MyQii app werkt en voorrang is aan te vragen.

Woningzoekenden die niet digitaal vaardig zijn kunnen ook naar het Zorgadviespunt van de gemeente Ouder-Amstel om de voorrang vast te leggen. Dit kan tijdens het inloopspreekuur in het Dorpshuis in Duivendrecht: elke donderdag van 11.00 tot 12.00 uur. De woningzoekende heeft hiervoor het klantnummer van WoningNet nodig.

Binding met Ouder-Amstel betekent dat de woningzoekende minstens 6 jaar aaneengesloten in Ouder-Amstel woont, of tussen nu en 10 jaar geleden minimaal 6 jaar aaneengesloten in de gemeente heeft gewoond. De woningzoekende is dus maximaal 4 jaar geleden uit Ouder-Amstel verhuisd. Deze bindingseis is niet nieuw, maar de manier waarop woningzoekenden gegevens aan kunnen leveren via WoningNet wel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie