Afbeelding
De Vrije Handel

Café De Vrije Handel klaar voor de toekomst

8 juni 2020 om 09:54 Zakelijk

OUDERKERK Prachtig zomerweer, het leven herpakt zich beetje bij beetje en binnen in het café treffen we Irene, Ludo, Dennis en Jeffrey.

Enthousiast begint Dennis over de aanpassingen van het café te vertellen. De nieuwe toiletgroep, aanpassingen aan de bar maar vooral de nieuwe keuken. Irene vult hem aan. "Sinds 2008 is de menukaart langzaam uitgebreid. En voor we het wisten werd de oude keuken gewoonweg te klein en paste niet meer in deze tijd." Ludo springt in: “Een bruin café met alleen een tosti en een stukje worst heeft tegenwoordig geen bestaansrecht meer. De gasten verwachten gewoon meer. En terecht”.

NIEUWE KEUKEN De gedwongen rustperiode door de pandemie heeft het team van De Vrije Handel aangepakt om het café, en zoals gezegd vooral de keuken grondig te moderniseren. De toiletgroep werd volledig opnieuw opgetrokken en er kwam een volledige verdieping bij waar de keuken zijn plek heeft gevonden. En wat voor een keuken. Bij de bezichtiging valt gelijk op dat menig restaurant jaloers zou zijn op het nieuw ontsproten kook-walhalla. Verder zien we dat in het café zelf alle balken authentiek zijn gerestaureerd, een uitbreiding van het aantal taps en nieuwe koelingen geplaatst zijn. Ook zijn ze overgestapt op een nieuwe kwaliteitskoffie: Brizio.

BILJART Wat ook direct opvalt is dat het nog steeds die gezellige sfeer heeft. Een plek waar een bepaalde rust hangt zoals je in de bruine cafés van weleer vaker tegenkwam. Jeffrey vertelt over het tijdelijke gemis van het biljart. "Het is helaas even niet anders. Op het moment dat het weer kan, komt het biljart weer terug en gaan we weer veel evenementen op vrijdag en zaterdag organiseren. Voor de crisis trokken we daar veel publiek mee. We hebben al veel plannen en ideeën wat dat betreft voor de toekomst."

Ludo mijmert dat hij hoopt dat er snel een vaccin wordt gevonden. "Tot die tijd zullen we ons moeten aanpassen. Maar door de verbouwing van het café en de geweldige keuken moet dat lukken."

RESERVEREN Irene sluit af: “ik ben ook zo trots op mijn drie compagnons en natuurlijk het hele team. De laatste maanden is bijna iedereen dagelijks in de weer geweest om het café nog mooier te maken en klaar te krijgen voor de toekomst. Ik zou zeggen, kom snel kijken, wel even reserveren, we willen namelijk niemand teleurstellen.”

Café De Vrije Handel, Dorpsstraat 7, Ouderkerk aan de Amstel

Afbeelding
advertentie
advertentie