Boodschappen doen op de markt maar dan digitaal. Handig voor mensen die niet de deur uit kunnen.
Boodschappen doen op de markt maar dan digitaal. Handig voor mensen die niet de deur uit kunnen. Monique Sons

Nieuwe bezorgservice brengt verse marktwaren thuis

1 maart 2021 om 13:45 Zakelijk

AMSTELVEEN BezorgBakkie gaat vanaf vrijdag 5 maart vooraf bestelde producten van de Amstelveense weekmarkt tegen een vergoeding thuis bezorgen bij inwoners van Amstelveen, Ouderkerk en Buitenveldert. Bestellen kan vanaf heden via bezorgbakkie.nl. Inwoners kunnen daar in één bestelling al hun boodschappen doen bij verschillende kramen. Amstelveen is na Groningen de tweede gemeente waar dit initiatief van start gaat.

In deze tijd is het vanwege het coronavirus soms lastig om zelf naar de markt te gaan. Maar ook los van de coronaperikelen kan het soms moeilijk zijn alle gewenste producten mee naar huis te nemen. Inwoners kunnen nu hun bestellingen plaatsen op www.bezorgbakkie.nl bij de ‘digitale’ kramen van de deelnemende kooplieden van de Amstelveense markt. Ook kunnen ze hun bezorgmoment op de marktdag uitkiezen. Dat kan op vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur en tussen 14.00 en 18.00 uur. De bestelde producten worden dan op het aangegeven moment bij het adres afgeleverd.

Een van de deelnemende marktkooplieden is Arco Verkerk van Poeliersbedrijf Kukeleku. “In eerste instantie doen achttien kooplieden mee. Mensen kunnen op bezorgbakkie.nl bij hen bestellingen plaatsen. Wij krijgen die dan per e-mail doorgestuurd en brengen die op de marktdag (vrijdag) naar de plek waar de wagen van bezorgbakkie staat. Die verzamelt de producten per klant in een krat en levert die bij de klanten thuis af.”

Het idee om een dergelijke dienst te starten, leefde volgens Verkerk al langer onder de marktkooplieden, maar het bleek lastig om het bezorgen te organiseren. “Toen we zagen dat BezorgBakkie in Groningen met een bezorgdienst was begonnen, besloten wij om dat als tweede markt in Nederland te gaan doen. Voor BezorgBakkie was dat ook aantrekkelijk omdat we een grote markt hebben en op een centrale plek zitten. “

Vanwege de coronacrisis is de bezorgservice in een stroomversnelling gekomen. “De bedoeling is wel dat het ook na deze periode een blijvertje wordt. De service is bijvoorbeeld handig voor tweeverdieners die niet zelf naar de markt kunnen komen, maar ook voor ouderen. En ook bij slecht weer is het een uitkomst.” Het aanbod bestaat nu vooral uit versproducten. Maar in Amstelveen doet bijvoorbeeld ook de Sokkentopper mee. Het streven is dat geleidelijk meer ondernemers gaan aanhaken.

John Grutter is een van de twee initiatiefnemers van BezorgBakkie. ‘’We zijn er in september mee gestart in Groningen. AH en de Jumbo bezorgen ook boodschappen, dus waarom de markt niet? Wij kunnen ook een totaalpakket leveren. We willen het over heel Nederland uitrollen. We doen dat stap voor stap, want het kost tijd om gegevens over de ondernemers en hun assortiment op de site te zetten.”

Uit de ervaringen met de dienst in Groningen blijkt volgens John Grutter dat ook mensen die nooit op de markt kwamen, zoals expats, tot de klantenkring van de besteldienst behoren. ‘’Aanvankelijk bestond de angst dat hierdoor het aantal marktbezoekers terug zou lopen, maar dat is geenszins het geval. Het werkt juist omzetverhogend doordat er nieuwe klanten bij zijn gekomen.”

Wethouder Floor Gordon is blij met het initiatief: “Met name voor inwoners die niet naar de markt durven in verband met corona of voor wie de boodschappen te zwaar zijn is dit een goede oplossing.”

De bezorgkosten zijn 5,95 euro per totale bestelling. Voor meer informatie: amstelveen.bezorgbakkie.nl

advertentie
advertentie