Directeur Peter en zoon Pieter trots op hun super moderne carrouselwerkplaats.
Directeur Peter en zoon Pieter trots op hun super moderne carrouselwerkplaats. Eigen foto
BAAN DICHTBIJ

‘Onze melkcarrousels gaan de hele wereld over’

29 september 2021 om 20:00 Zakelijk

[Blom BV zoekt een technisch tekenaar, constructiebankwerker en technisch logistiek medewerker

VIJFHUIZEN In Vijfhuizen staat het innovatieve constructiebedrijf van de familie Blom. Wat zo’n vijftig jaar geleden begon met een eigen melkcarrousel-ontwerp, groeide uit tot een internationale speler met naam in de melkveehouderij. “Daar zijn we trots op”, vertelt directeur Peter Blom. “We ontwikkelen, tekenen en maken de carrousels zelf in onze werkplaats. Extra vakmensen kunnen we zeker gebruiken.”

Vader Piet startte Blom B.V. in 1973. Inmiddels is zoon Peter directeur en is ook diens zoon Pieter gegrepen door het vak. Peter: “Wij maken carrousels voor het melken van koeien en geiten; producten die de hele wereld overgaan. Daarnaast maken we aanverwante producten voor de melkveehouderij als beweegbare vloeren. In onze supermoderne carrouselwerkplaats werken zo’n 30 man. Hier staan de nieuwste lasersnijmachines, vlakbed- en buizenlasers, lasrobots en CNC-machines. Maar zonder vakmensen stellen die mooie machines niets voor.”

CONSTRUCTIEBANKWERKER “We zoeken een technisch tekenaar die goed overweg kan met een 3D-pakket als Solid Works en een technisch logistiek medewerker. Maar ook een constructiebankwerker met de nodige skills en ervaring. Het productiewerk doen de jongens die lassen, zagen, buigen, walsen en zetten. Maar de constructiebankwerker doet net even iets meer. Hij maakt een product of mal of iets dat speciaal door de tekenaar is bedacht. Dat vraagt om een allrounder. Je werkt hier in een goed ingerichte werkplaats; daar worden onze vakmensen gelukkig van. Denk aan een Siegmund-werkbank, goeie lasmachines, goede afzuiging en licht. Iedereen heeft z’n eigen kraantje, er zijn heftrucks, tilhulpen en in hoogte verstelbare schragen. Dat zie ik als een plicht van mijn kant.”

NIEUWBOUW Om meer ruimte in de werkplaats te creëren, is het bedrijf bezig met nieuwbouw. “Zo maken we het werk iets aangenamer. Ook al zit je hier dicht op elkaar, de sfeer is goed. Er is een gezamenlijke koffie- en lunchpauze, er ligt vers fruit en eens in de maand zorg ik voor een uitgebreidere lunch. Daarnaast sporten we graag met elkaar. Er zijn collega’s die samen hardlopen, wandelen of in ons sportzaaltje krachttrainen. Op woensdagmiddag krijg je een half uur van de baas en je stopt er zelf een half uur in. Zo houden we het leuk met z’n allen.”

Ben jij nieuwsgierig naar de beschikbare functies bij Blom B.V.? Kijk op www.blombv.nl of mail Linda Klerk via linda@blombv.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie