Afbeelding
Zonnehuis Amstelland

Werken bij Zonnehuisgroep Amstelland: Elke dag met elkaar zorgen voor de bewoners en hun familie

13 november 2021 om 09:00 Zakelijk

AMSTELVEEN Veel mensen denken regelmatig na over of zij over willen stappen richting een baan in de ouderenzorg. Zonnehuisgroep Amstelland, vindt het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden en ontwikkelwensen van toekomstige en de huidige medewerkers. Zij hebben inmiddels al veel nieuwe zorgmedewerkers op kunnen leiden en zijn daar enorm trots op! Ella is er één van.

Ella is eerst verantwoordelijk verzorgende bij Zonnehuis Bovenkerk en trotse mama van twee kinderen. 17 jaar geleden is Ella vanuit Polen naar Nederland verhuist. In Polen heeft zij een universitaire studie gevolgd, maar in Nederland was het even wennen: een andere cultuur en taal. Toch is het haar uiteindelijk gelukt om ook hier een mooie vaste baan te vinden en zelfs een studie te volgen en dat allemaal bij Zonnehuisgroep Amstelland! Hoe zij dat voor elkaar heeft gekregen? Dat is een langer verhaal.

Eenmaal in Nederland begon Ella als schoonmaakster bij mensen thuis. Via één van haar cliënten kwam zij in contact met een medewerkster van Zonnehuis Amalia, afdeling revalidatie. Zij spoorde Ella aan om te solliciteren bij Zonnehuisgroep Amstelland. Ondanks dat Ella dat heel spannend vond, heeft ze het wel gedaan, waardoor ze kon starten met de interne BBL opleiding tot verzorgende IG.

MOOI TRAJECT Het was een zware opleiding. Ella heeft het ervaren als een mooi traject waar ze trots op kan zijn. Mede door alle steun en waardering van collega’s, medestudenten en docenten heeft zij het diploma gehaald. Toen had Ella de smaak te pakken en heeft zij ook de interne opleidingen EVV en mondzorg voltooid. Hier zal het niet bij blijven, want ze heeft de ambitie om de niveau 4 of de GVP opleiding te volgen via Zonnehuisgroep Amstelland en ook dat kan! 

AMBITIE Het kunnen blijven werken aan je eigen ontwikkeling en aan de ontwikkeling van de zorg is fijn. Het geeft een gevoel van waardering. Bij Zonnehuisgroep Amstelland krijg je veel begeleiding. Toch vindt Ella het fijn om even weer wat meer tijd te hebben naast haar werk voor zichzelf en voor haar gezin. Goede zorg in het verpleeghuis en thuis, beiden zijn belangrijk!

BOVENKERK Wat maakt het werken bij Zonnehuis Bovenkerk zo mooi voor Ella? Ze werkt nu 13 jaar bij Zonnehuisgroep Amstelland en heeft het nog altijd naar haar zin. Ze staat nog steeds met een fijn gevoel op en verheugt zich op de werkdag, want elke dag is anders. “Het mooie van dit werk is dat je kleine momenten kan creëren, waardoor de bewoner de ellende (door bijvoorbeeld oorlogstrauma’s of gedesoriënteerd in tijd, plaats en persoon) even kan vergeten.” 

Deze kleine momenten waarop je voor geruststelling kan zorgen, zijn volgens Ella niet in geld te uiten. “De bewoners hebben heel veel liefde nodig en die kunnen wij als verzorgenden aan hen geven. Als verzorgende de familie geruststellen en het gevoel van veiligheid geven door goed te zorgen voor hun mama, papa, man of vrouw, is een belangrijke rol. Wij begeleiden niet alleen de bewoner tot het laatste moment maar ook de naasten.” Elke dag zorgen de medewerkers met elkaar voor de bewoner en zijn of haar familie. Dat is ook het motto van Zonnehuisgroep Amstelland: #metelkaar. Wie nieuwsgierig is geworden en wil weten wat de mogelijkheden zijn bij Zonnehuisgroep Amstelland kan naar de website gaan en solliciteren op een vacature. Een open sollicitatie sturen kan ook.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie