Geijsel Makelaardij keert terug in het pand aan de Kerkstraat 54.
Geijsel Makelaardij keert terug in het pand aan de Kerkstraat 54. Geijsel Makelaardij

Geijsel Makelaardij keert terug in ‘Het huis met de kettingen’

11 november 2022 om 11:30 Zakelijk

OUDERKERK In de afgelopen 40 jaar hebben er veel activiteiten plaatsgevonden in het monumentale pand aan het Kampje in Ouderkerk. Tijd voor een goed overzicht en een blik naar de toekomst. 

In 1982 gaf Ben Geijsel zijn verzekeringsbedrijf een vervolg op deze herkenbare plek in de historische dorpskern van Ouderkerk. Het huis met de kettingen werd een begrip en Ben Geijsel en zijn collega’s hebben er jaren met veel plezier gewerkt. In 2002, na jarenlange groei, werd het pand te klein voor het verzekeringsbedrijf. Het bedrijf is destijds verhuisd naar een pand aan het Hoger Einde Noord en is daar verder uitgegroeid tot het bekende verzekeringsbedrijf Geijsel Kroon. 

In 2011 was het de stap voor de zoon van Ben Geijsel om deel te nemen binnen de organisatie van Geijsel Kroon. Bernard Geijsel voegde zich als Register Makelaar Taxateur bij de groep en heeft vele jaren met veel plezier opdrachten uitgevoerd in Ouderkerk, Amstelveen, Amsterdam en omgeving. In 2021 besloten de Makelaardij en de Hypotheken zich meer te willen binden aan het dorp waar zij zo vertrouwd mee zijn. En toen kwam daar de kans: Geijsel Makelaardij kon, samen met Geijsel Hypotheken, zich huisvesten in het pand waar vader Ben Geijsel 20 jaar met zijn Geijsel Adviesgroep heeft gezeten. Zoon Bernard Geijsel kreeg na 20 jaar afwezigheid weer de mogelijkheid van het pand gebruik te maken.

Kerkstraat 54 heeft de afgelopen 5 maanden een flinke renovatie ondergaan. Het elektra en het verwarmingssysteem moest worden gemoderniseerd. Dit was hét moment om het prachtige pand helemaal te moderniseren. Door het ‘huis met de kettingen’ vanuit de binnenzijde goed te isoleren en vloerverwarming aan te brengen is het pand nu voorbereid om een warmtepomp te installeren. Bij de renovatie zijn de originele details behouden gebleven. Zo is het originele sierplafond in de linkerkamer op de eerste verdieping keurig gerepareerd en het prachtige glas in lood zit inmiddels in dubbele beglazing hetgeen goed te zien is als je voor het pand staat. Het was een uitdaging om een monumentaal pand energiezuinig te maken, maar het is goed gelukt! Het kantoor is helemaal klaar voor de toekomst om vele Ouderkerkers van dienst te mogen zijn! Naast het verkopen, aankopen en taxeren van woningen is Bernard Geijsel van Geijsel Makelaardij ook actief als Energielabel-adviseur en geeft duurzaamheidsadvies hetgeen dus ook voor ‘het huis met de kettingen’ is toegepast. Het is ontzettend relevant op dit moment. 

Bernard: “Wij merken het bij de bezichtigingen van de woningen die in de verkoop staan. Mensen vragen om het energielabel, het energieverbruik maar bovenal naar de verduurzamings-opties. Als makelaar en taxateur is het dan prettig om ook onze duurzaamheidskennis in te kunnen zetten om woningkijkers goed voor te lichten naar de mogelijkheden. Deskundigheid en vertrouwen zijn hierbij heel belangrijk. De prijzen van isolatiemaatregelen en bijbehorende installaties reizen inmiddels de pan uit. Het is dan van belang om de goede beslissingen te nemen, waarbij hulp van een adviseur kan helpen om het budget voor verduurzaming op de correcte wijze te besteden”.

Bernard tot slot: “Het is ontzettend jammer dat mijn vader 20 jaar later niet meer mee mag maken dat zijn zoon met Geijsel Makelaardij terugkeert in het pand aan de Kerkstraat 54 waar hij zo gek op was. De cirkel is rond!’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie