Van links naar rechts Tim Langenberg, Ruben Zandwijken en Stephan Dekker van Energie Studio.
Van links naar rechts Tim Langenberg, Ruben Zandwijken en Stephan Dekker van Energie Studio. Jan Aukes

Twintig jaar gratis stroom

15 februari 2023 om 10:35 Zakelijk

AALSMEER Door de energiecrisis en de energietransitie neemt de interesse voor zonne-energie sterk toe. Maar wie zonnepanelen wil, weet vaak niet goed waar te beginnen en wat er nodig is. “Mensen hebben behoefte aan goed advies bij verduurzaming van hun woning,” zegt Stephan Dekker van Energie Studio in Aalsmeer. “Liefst een totaaloplossing die al het werk uit handen neemt.”


Energie Studio is twee jaar geleden opgericht vanuit een bouwbedrijf waar Dekker eigenaar van is: “Eerst richtten wij ons op airco’s, maar het accent ligt nu, gezien de enorme vraag, sterk op zonnepanelen. Omdat de situatie voor iedereen anders is, richten wij ons op maatwerk. De één gebruikt meer stroom dan de ander, of klanten hebben een elektrische auto. En huizen hebben uiteenlopende  daken. Soms plaatsen we panelen op het zuiden, soms is het kiezen tussen oost of west.”

De investering in zonnepanelen verdient zich in vijf tot zeven jaar terug

“Voor die laatste keuze kijken we ook naar het gedrag,” zegt technisch adviseur Tim Langenberg, die samen met Dekker de technische oplossingen ontwikkelt. “Als iemand ’s ochtends de meeste stroom verbruikt, bijvoorbeeld voor de wasmachine, dan kunnen de panelen het beste aan de oostkant komen waar dan de zon staat. Wordt eind van de dag de auto opgeladen, dan zijn panelen op het westen beter. Van invloed is ook de eventuele schaduw van bomen of andere obstakels.” Systemen omvatten behalve de panelen zelf, omvormers om de opgewekte gelijkstroom om te zetten in wisselstroom, alle bedrading en de aansluiting op de groepenkast. Voor het aanleggen hiervan werkt Energie Studio met gecertificeerde medewerkers. “Voor onderhoud kunnen klanten een contract afsluiten, net zoals die bestaan voor cv-ketels,” zegt commerciële man Ruben Zandwijken. Dekker: “Geplaatste installaties worden met een digitaal systeem op afstand gevolgd, zodat wij het meteen zien als er iets fout gaat.”

Energie Studio is onder meer actief in Amstelveen en Ouder-Amstel. Ook bedrijven en VVE’s kunnen er terecht. “De levensduur van systemen is 25 jaar of meer,” geeft Langenberg aan. “De investering verdient zich in vijf tot zeven jaar terug. Daarna heb je twintig jaar gratis stroom.”

Meer informatie: www.energiestudio.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie