Peter Vos draagt zijn bedrijf over aan Jerom Meester.
Peter Vos draagt zijn bedrijf over aan Jerom Meester. Naomi Heidinga

Overname Vos Makelaardij: Jerom Meester neemt zaak over van Peter Vos

20 februari 2023 om 15:12 Zakelijk

OUDERKERK Na ruim 25 jaar vindt Peter Vos het welletjes: hij draagt zijn makelaardij over aan Jerom Meester. Vos vertelt: “Op mijn 43ste ben ik mijn eigen makelaarskantoor begonnen. Ik kom uit Amsterdam, maar kende Ouderkerk al. Ik heb het hier prima naar mijn zin gehad. Ouderkerk is nog echt een dorp, dat werkt anders dan in de grote stad. Het dorp heeft echter veel te bieden.” Meester gaat op zijn 28ste al het avontuur aan. “Het is spannend, maar ik heb er zin in!”

EIGEN ZAAK

Vos opende op 1 september 1997 de deuren van zijn makelaarskantoor aan Hoger Einde Zuid. “Daarvoor werkte ik al bijna 25 jaar voor een van de grootste makelaarskantoren in Amsterdam. Ik was 43 jaar en wilde al een aantal jaar voor mezelf beginnen. Op mijn 43ste besloot ik de gok te wagen. Ik was bang dat het er anders niet meer van zou komen. Ik kende Ouderkerk al wel, als kantoor waren we destijds al actief in de regio Groot Amsterdam. Via via kwam ik erachter dat dit pand vrij kwam. Ik had daarvoor gesprekken gevoerd met een makelaar in Ouderkerk om zijn zaak over te nemen, maar we kwamen er samen niet uit. Daarom besloot ik volledig vanaf nul te beginnen.”

UITBREIDEN 

Dat pakte goed uit. “Gaandeweg kon ik uitbreiden qua personeel. Mensen komen en gaan, dat is altijd zo, maar bijvoorbeeld Mascha heeft een heel aantal jaar voor me gewerkt. Ook mijn vrouw is hier gaan werken toen de kinderen al wat groter waren.” Leuk aan Ouderkerk vindt hij niet alleen het dorpse karakter. “Je hebt hier meer variatie qua objecten. In de stad zul je als makelaar niet snel een boerderij of woonhuis midden in de polder verkopen. Daarnaast geldt dat mensen in het dorp elkaar iets gunnen. De ene hand wast de andere, bij wijze van spreken.”

OPGEGROEID

Meester is bekend met het reilen en zeilen in Ouderkerk. “Ik ben naar Ouderkerk verhuisd toen ik 1,5 jaar oud was. Ik heb er twintig jaar gewoond, mijn ouders wonen er nog steeds.” Hij voetbalde jaren voor SV Ouderkerk en is lid van de tennisvereniging. “Ik ken daarom veel mensen in Ouderkerk. Andersom werkt dat net zo. Of men kent mijn ouders – die zijn vrij actief in het dorp.”

KANS

Met het openen van een eigen kantoor komt een droom uit. “Dat is toch het doel van bijna elke makelaar.” Meester volgde een HBO-opleiding tot makelaar in Groningen en werkte een aantal jaar voor een groot makelaarskantoor in Amsterdam. “Ik zie dit echt als een kans. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen Peter me benaderde. De makelaardij ga ik met twee collega’s runnen, ik kan niet wachten om van start te gaan!”

FRISSE START

Vos stopt per 1 maart. “Daarna is het aan Jerom. Hij krijgt een volledig frisse start en kan de zaken inrichten zoals hij dat wil. Dat werkt volgens mij het best”. Lachend: “Hij werkt bijvoorbeeld met twee schermen, terwijl ik bij wijze van spreken nauwelijks op mijn ene scherm kijk. Daarmee sluit hij met zijn werkwijze beter aan bij de klanten van nu. Mascha heeft elders een goede nieuwe baan gevonden. Ik ga het rustig aan doen.”

INFORMATIE 

Kijk voor meer informatie per 1 maart naar onze vernieuwde website op www.vos-makelaardij.nl of loop eens binnen bij het kantoor aan de Hoger Einde Zuid 2.

Peter Vos draagt zijn bedrijf over aan Jerom Meester.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie