Eigenaar Jordi van Maasdam speelt kiekeboetje in het Trollenbos.
Eigenaar Jordi van Maasdam speelt kiekeboetje in het Trollenbos. Trudy Witteman
Zakelijk

Global Garden viert opening tuinseizoen met Italiaanse week

28 maart 2023 om 17:00 Zakelijk

ZWAANSHOEK ‘Benvenuto. Bello averti qui’. Het zou zo maar kunnen dat bezoekers van Global Garden binnenkort op deze manier worden begroet. ‘Welkom. Fijn dat u er bent’. Even uitbundig als de lente start het tuincentrum op 1 en 2 april het nieuwe seizoen met een Italiaanse Week.

Wie Global Garden zegt, zegt ook 80.000 vierkante meter tuin- en wooninspiratie aan de Hillegommerdijk 554 in Zwaanshoek. Het kan niet missen: de entree van de oase van groen is precies tegenover een steiger in de Ringvaart met daarop een paar koeien. 

ONTDEKKINGSREIS

Een wandeling door de enorme winkel vol kleur en geur en met tal van verschillende items is een belevenis op zich. Net als de ontdekkingsreis door de buitenafdeling, de grootste van ons land. Het is genieten van het meest complete en unieke assortiment aan bomen en planten. Van heel klein tot heel groot. Stel: je bent tuinliefhebber en je bent gevallen voor een of meer prachtige planten of bomen van het formaat XXL en het zelf mee naar huis nemen lukt niet. Dan leen je bij het tuincentrum gratis een aanhangwagen óf je laat je nieuwe aanwinst tegen een kleine vergoeding thuisbezorgen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om planten en bomen door het vakkundige aanplantteam van Global Garden te laten planten. Bij Global Garden vinden ze dat bij mooie producten een goed advies hoort. Mensen die iets anders met hun tuin willen, maar niet weten waar ze allemaal rekening mee moeten houden kunnen de specialisten van het bedrijf inschakelen. Deze vakmensen hebben alles in huis voor een professioneel en oprecht advies. Ze zijn een ware gids in het woud van mogelijkheden.

BIODIVERSITEIT

De groenspecialist is onlangs gestart met de Global Garden Klantenkaart die veel voordeeltjes oplevert. Gespaard kan worden voor kassakorting en met de kaart kan gebruik gemaakt worden van speciale aanbiedingen. Eigenaar Jordi van Maasdam benadrukt dat het tuincentrum meer biedt dan mooie producten. “We willen de mensen laten zien hoe ontzettend belangrijk groen is in het leven en dat je al mooie stappen kunt maken in je eigen tuin of op je balkon. Voor herstel van de biodiversiteit kunnen wij het juiste advies geven en maatwerk leveren.”

We willen de mensen laten zien hoe ontzettend belangrijk groen is in het leven en dat je al mooie stappen kunt maken in je eigen tuin of op je balkon.

TOSCANE

Het is niet zomaar dat Italië de eerste week van april centraal staat. Global Garden betrekt veel producten uit het populaire vakantieland. Zo leveren kwekerijen uit de regio Toscane bomen en struiken. De vele soorten kruiden en de bekende Italiaanse struikmargrieten worden vanuit de Bloemenrivièra aangevoerd. Met groot enthousiasme vertelt Van Maasdam over al het moois dat al vanuit Italië is gearriveerd én nog moet komen. Hij doet dat in de schaduw van een machtige en 100 jaar oude olijfboom die het in zijn grote kuip net zo naar zijn zin lijkt te hebben als zijn leeftijdsgenoten in een Italiaanse olijfgaard. “Bellissimi prodotti”, kijkt hij in vloeiend Italiaans uit naar de komende week.

ITALIAANSE GASTVRIJHEID

Het is van 1 tot en met 8 april een en al Italië in de oase van groen in Zwaanshoek. De hele week staan de prachtige bomen en planten uit het land van de Azzurri centraal. De feestelijke opening van het nieuwe tuinseizoen is in het weekend van 1 en 2 april. Dit in samenwerking met onder andere Fiat en Vespa. Met Italiaanse gastvrijheid en charme zijn er de nodige proeverijen van hapjes en drankjes en kunnen bezoekers genieten van diverse demonstraties zoals het maken van een perfecte pizza. Die daarna gekeurd moet worden natuurlijk.

Op zaterdag 8 april kunnen kinderen van 11 tot 15 uur paaseieren voor insecten maken en in het Struinbos paaseieren zoeken.

STRUINBOS

Ook voor de kids is er van alles te doen en te beleven. Te beginnen komend weekend in het Struinbos, het oudste gedeelte van het groencentrum waar vroeger de bomen werden gekweekt en waar klanten een goed beeld kregen van hoe de gekweekte bomen er na verloop van jaren uit zouden zien. De functie veranderde, maar de bomen bleven groeien en inmiddels heeft Global Garden een nieuwe invulling gegeven aan dit prachtige stukje groen waar kinderen op een speelse manier de natuur kunnen ontdekken.
Hutten bouwen, heksensoep maken, over het blotevoetenpad lopen, het voedselbos bezoeken of avonturen beleven in het Trollenbos. Vervelen is er niet bij. Het hele jaar door zijn er educatieve workshops. Te beginnen op zaterdag 8 april. Die dag kunnen kinderen van 11 tot 15 uur paaseieren voor insecten maken. Het zijn bommetjes van zaad van bloemen waar insecten gek op zijn in de vorm van een ei. En ook kunnen ze op 8 april in het Struinbos paaseieren zoeken.

Wereldtuin Global Garden in Zwaanshoek is zeven dagen per week open. Telefonisch bereikbaar via (023) 584 2354 en per mail via: info@globalgarden.nl. Voor meer informatie over het tuincentrum en de start van het nieuwe seizoen: www.globalgarden.nl

Frans Witteman

Italiaanse sfeer in wereldtuin Global Garden.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie