Rosanna en Gerielle van vishandel De Graaf - Roos.
Rosanna en Gerielle van vishandel De Graaf - Roos. Naomi Heidinga

Nieuwe kraam op ‘t Kampje: nieuwe viskraam trakteert op openingsactie

18 april 2023 om 17:00 Zakelijk

OUDERKERK Op ‘t Kampje is sinds 6 april een nieuwe vishandel te vinden. Vishandel De Graaf - Roos uit Spakenburg. Het is de opvolger van vishandel Marcel Korlaar, die met zijn kraam is gestopt. De viskraam is op donderdag en zaterdag op ‘t Kampje te vinden. “In mei staan we hier ook op de dinsdag,” aldus vaste verkoopster Gerielle. 

VERS

De klanten weten de viskraam goed te vinden. Op donderdagmiddag wordt de een na de andere bestelling voor kibbeling geplaatst. “We bakken de vis hier in de kraam, zo is het uitermate vers,” aldus Gerielle. De kraam heeft echter meer te bieden dan gebakken vis. Diverse soorten verse vis zoals zalm, tonijn, roodbaars en zelfs rog. Ook kan men kiezen uit diverse (oven)maaltijden. “Vishandel De Graaf- Roos bestaat al jaren. We kunnen een groot assortiment aan vis bieden.” 

WELKOM

Ze voelt zich welkom in Ouderkerk. “Mensen weten ons direct goed te vinden. Ze zijn blij dat de opvolging naadloos is gegaan. Ze hebben hun viskraam niet hoeven missen. Onze eerste zaterdag was direct een schot in de roos. Het was vlak voor Pasen, dus veel mensen kwamen iets lekkers halen. Doorgaans doet kibbeling en haring het hier goed, maar men houdt ook van wat exclusievere vissoorten. Gezouten vis doet het ook goed. Ideaal voor op een toastje!”

OPENINGSACTIE

Voor de klanten organiseert de vishandel een speciale openingsactie. Bij elke aankoop van 10 euro ontvangt de klant een lot. Daarmee maakt men kans op diverse prijzen, zoals een elektrische fiets, een tv of step. 

RECEPTEN

Op de Facebookpagina van Vishandel De Graaf-Roos is onder meer informatie te vinden over het assortiment. Zo kun je bij de vishandel terecht voor inktvis die voor de Nederlandse kust is gevangen. 

‘Het merendeel hiervan wordt geëxporteerd naar Spanje en Portugal, omdat het daar meer gegeten wordt.’ Zonde, aldus de vishandel. Ook worden geregeld filmpjes geplaatst waarin chefs laten zien hoe ze een recept bereiden. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe Eggs Benedict met zalm worden gemaakt. Chef Marcel Weber laat zien hoe je taco’s maakt met zeeduivel. Ook vind je er tips. Wil je vis uit de vriezer sneller ontdooien? Leg dan de vis een uurtje in koud water met zout. Het zout versnelt het ontdooiproces.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie