De koks Amanda en Judith maken dagelijks verse maaltijden klaar.
De koks Amanda en Judith maken dagelijks verse maaltijden klaar. Naomi Heidinga

Verse maaltijden en grillproducten bij Plus Vreeswijk: ‘klanten laten zich graag verrassen’

6 december 2023 om 15:00 Zakelijk

OUDERKERK In een handomdraai een verse maaltijd op tafel? Dat is nog makkelijker met de dagverse maaltijden en grillproducten van Plus. Van Hollandse stamppot tot Indiase curry: er is voor ieder wat wils. De maaltijden worden dagelijks bereid door Amanda en Judith.

CREATIVITEIT

De maaltijden zijn sinds november vorig jaar te koop bij Plus Vreeswijk. Tijdens de verbouwing van de winkel vorig jaar is een keuken gecreëerd, waar de maaltijden dagelijks worden bereid. “We beginnen ‘s ochtends al om zeven uur,” vertelt Judith. Tegen het middaguur ligt de toonbank vol met smakelijke maaltijden. “De basisrecepten zijn afkomstig van Plus, maar soms passen we de recepten naar eigen inzicht aan,” aldus Judith. Er is dus ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Dit kan ook omdat Judith de Koksopleiding heeft gevolgd aan de Hubertus Vakschool in Amsterdam. Daardoor bezit ze de kennis en bekwaamheid om zelf recepten te ontwikkelen om samen met Amanda te koken.

GEZONDE MAALTIJDEN

“Met de maaltijden bedienen we onder meer ouderen. Zij geven soms aan dat ze helemaal niet meer koken,” aldus Amanda. “De maaltijden die we in de winkel bereiden zijn gezonder dan andere kant-en-klaar maaltijden. Dat heeft te maken met de houdbaarheid,” aldus eigenaar Paul Vreeswijk. “Die maaltijden hebben hun langere houdbaarheid onder meer te danken aan een grotere hoeveelheid zout die men in de producten verwerkt. Dat doen we bij onze dagverse maaltijden niet en daarmee zijn ze een stuk gezonder.” Amanda: “Onze dagverse maaltijden kun je twee dagen bewaren in de koelkast. Je kunt ze echter ook invriezen en ‘s ochtends uit de diepvries halen als je de maaltijd ‘s avonds nodig hebt. Zo kun je toch voor een langere periode maaltijden inslaan.”

FAVORIET

De andijviestamppot is tot dusver favoriet onder de klanten. “Zowel bij oud als jong,” aldus Judith. Er is een ruime keuze in maaltijden. Denk aan verschillende stamppotten, maaltijden met aardappelen, groente en vlees; maar ook nasi, macaroni, roti en tikki massala. Ook zijn er vegetarische maaltijden verkrijgbaar, zoals truffelrisotto. “We vinden het leuk om geregeld nieuwe recepten uit te proberen, zoals laatst de tikki massala. Klanten laten zich graag verrassen door nieuwe smaken.” 

We vinden het leuk om geregeld nieuwe recepten uit te proberen. Klanten laten zich graag verrassen door nieuwe smaken.

SEIZOEN

De maaltijden worden afgestemd op het seizoen. “Al verkopen we de andijviestamppot het hele jaar door, ook als het dertig graden is!” lacht Judith. “Voor de feestdagen passen we een deel van het assortiment aan. Vorig jaar verkochten we bijvoorbeeld varkenshaas en spruitjes met spekjes. Verder kijken we vooral naar diverse voor- en bijgerechten. Een goed gevulde borrelplank gaat het ongetwijfeld goed doen!”

BEREIDEN

De maaltijden en grillproducten zijn op te warmen in de magnetron of oven. Op de verpakking staat beschreven hoe producten kunnen worden verwarmd. De grillproducten zijn vooral in het weekend populair. Denk hierbij aan kippenbouten, kibbeling en yakitorispiesjes.

AANBIEDING

Er zijn aanbiedingen in de week en in het weekend. Zo is komend weekend de roti met kip extra voordelig te koop voor € 5,99.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie