Afbeelding
Pixabay

Tweede patiënt met coronabesmetting in Nederland woont in Diemen

28 februari 2020 om 11:13 Zorg

OUDER-AMSTEL Bij een vrouw uit Amsterdam is als tweede in Nederland het nieuwe coronavirus vastgesteld. Ze heeft geen link met de eerste patiënt, uit het Brabantse Loon op Zand. De tweede patiënt was vorige week in het Italiaanse Lombardije, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De vrouw zit in thuisisolatie in Diemen.

De besmetting is afgelopen nacht vastgesteld. Na laboratoriumonderzoek in het Amsterdam UMC werd het resultaat in het laboratorium van het RIVM bevestigd. De GGD zoekt nu uit met wie deze patiënt contact heeft gehad, door middel van contactonderzoek dat volgens het protocol volgt op de vaststelling van een besmetting.

Inmiddels is bekend dat de vrouw werkt in het Amsterdam UMC, op de locatie AMC. De vrouw doet geen patiëntgebonden werk, laat het ziekenhuis weten. De kans op besmetting in het ziekenhuis is klein.

Deze personen ofwel 'contacten' worden gemonitord en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen en dit melden aan de GGD. Zij moeten ook melding maken van andere klachten die zij hebben. Symptomen van de ziekte zijn koorts en luchtwegklachten zoals kortademigheid of hoest.

Een woordvoerder van burgemeester Erik Boog van Diemen doet vooralsnog geen mededelingen over het besmettingsgeval en de identiteit van de besmette vrouw. "De communicatie loopt via de GGD en het RIVM", zegt hij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie