Afbeelding
bdu

Geen nieuwe ziekenhuisopnames uit Ouder-Amstel wegens corona

5 april 2020 om 14:30 Zorg

OUDER-AMSTEL Vier personen uit Ouder-Amstel zijn sinds de crisis wegens corona opgenomen in het ziekenhuis. Daar zijn sinds zaterdag 4 april geen nieuwe opnames meer bij gekomen.

REGIO De GGD meldde zaterdagavond dat in de regio Amsterdam-Amstelland sinds de laatste update 64 mensen positief getest op het coronavirus. Van deze 64 nieuwe patiënten zijn er voor zover nu bekend tien in het ziekenhuis opgenomen. Het totaal aantal positief geteste personen komt hiermee op 1069. In totaal zijn 362 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. De verdeling over de gemeenten is: Amsterdam 845, Amstelveen 136,  Aalsmeer 22,  Diemen 22, Ouder-Amstel 13, Uithoorn 21,  Nog uit te zoeken 8,  Passanten 2. Totaal: 1069.

LANDELIJK Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis is sinds zondag 5 april 6.875 (+253). Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.766 (+115). Het totaal aantal positief geteste patiënten: 17.851 (+1.224). Vandaag zijn er 253 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 115 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Onder de personen die zijn overleden zijn drie patiënten in de leeftijdsgroep 25 tot 50 jaar. Bij al deze personen was er sprake van onderliggend lijden.

TESTBELEID Het testbeleid van het RIVM (aangepast sinds 1 april) is als volgt: de testcapaciteit in Nederland is verruimd en daarmee wordt het mogelijk om meer personen te testen. Uiteraard wordt daar nog steeds een zorgvuldige afweging in gemaakt. In het ziekenhuis worden mensen getest met klachten en symptomen van het coronavirus volgens het beleid van het ziekenhuis. Buiten het ziekenhuis kunnen onder andere mensen worden getest die klachten en symptomen hebben van het coronavirus en die een hoger risico lopen op een ernstige ziekte. In instellingen zoals verpleeghuizen en woonzorgcentra waar veel lichamelijk kwetsbare mensen bij elkaar wonen, wordt er getest om vast te stellen of iemand van hen besmet is met het coronavirus. Als dat het geval is kan de instelling maatregelen nemen om medewerkers en andere bewoners te beschermen. Per groep zorgmedewerkers zijn specifieke adviezen opgesteld over wanneer men kan werken en wanneer testen overwogen kan worden.

advertentie
advertentie