Volgens deskundigen is het zorgen voor ouders een ingebakken loyaliteit.
Volgens deskundigen is het zorgen voor ouders een ingebakken loyaliteit. Gemeente Amstelveen

Online Mantelzorgcafé over effect van mantelzorg op familierelaties

3 maart 2021 om 11:30 Zorg

OUDER-AMSTEL Steunpunt Mantelzorg & Meer houdt op 25 maart een online Mantelzorgcafé over ‘Familierelaties en mantelzorg.’ Het is bedoeld voor mantelzorgers uit onder meer Amstelveen en Ouderkerk. Gastspreker Annet Peetoom vertelt in het Mantelzorgcafé over haar boek ‘Blaren op de hiel’. In zestien verhalen, met op de werkelijkheid gebaseerde situaties, beschrijft zij de ingrijpende gevolgen voor de relatie tussen broers en zussen wanneer ze gaan zorgen voor een moeder of vader. 

Volgens deskundigen is het zorgen voor ouders een ingebakken loyaliteit, maar gemakkelijk is het niet. De één doet meer dan de ander, de één kan meer dan de ander, de één doet het beter dan de ander of de één doet het anders dan de ander.Het kan ingrijpende gevolgen hebben voor de relatie tussen broers en zussen wanneer ze gaan zorgen voor een moeder of vader. Oud zeer kan naar boven komen, gevoelens van onmacht, jaloezie, eenzaamheid, schuld en het verlangen naar begrip. 

Tijdens het online Mantelzorgcafé is er ook gelegenheid om vragen te stellen. Verder geven twee van mantelzorgconsulenten informatie over de ondersteuning die Mantelzorg & Meer kan bieden. Het Mantelzorgcafé vindt op 25 maart plaats van 19.30 tot 21.00 uur. Deelname is kosteloos. Er zijn maximaal 15 deelnemers. Aanmelden moet voor 18 maart via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-512.7250 (bij aanmelding naam / woonplaats en e-mail adres vermelden). Na aanmelding wordt voor aanvang van het Mantelzorgcafé een zoom-link gestuurd. Voor meer informatie: 020-512.7250.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie