Afbeelding
Zonnehuisgroep Amstelland

Jubileum-4daagse Zonnehuisgroep Amstelland

30 september 2021 om 09:00 Zorg

OUDER-AMSTEL Dit jaar viert Zonnehuisgroep Amstelland haar 100-jarig bestaan. Een groot personeelsevenement dat al gepland stond kon vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Als alternatief werd een 4daagse georganiseerd. Een groot succes: maar liefst 130 medewerkers liepen of fietsten samen de etappes langs de tien Zonnehuis-locaties. Op de laatste dag van de 4daagse liep een groep in estafettevorm de hele afstand van meer dan 50 kilometer. Collega’s, bewoners en cliënten zorgden voor een warm onthaal bij elke stempelpost.

OUDERENZORG Met zeven stuivers (15 eurocent) richtte Jo Visser op 24 mei 1921 Vereniging Het Zonnehuis op. Zij werd zelf een tijdlang verpleegd toen ze een longziekte had, maar verpleeghuiszorg was er toen alleen voor rijke mensen. Zo kwam zij op het idee om Zonnehuizen te stichten. Bestuurder Thijs Houtappels: “Of wij nu in de wijk werken of in een van de Zonnehuizen, of cliënten ondersteunen met dagbesteding: wij delen met elkaar een ontstaansgeschiedenis die begon bij haar, een ambitieuze vrouw die zich hard maakte voor de levenskwaliteit van kwetsbare ouderen. Voor ons geldt daarom 24 mei 1921 als de start van onze historie.” 

De ouderenzorgorganisatie heeft gespecialiseerde verpleeghuizen, wijkteams, een zorghospice, revalidatie of dagbesteding in De Ronde Venen, Amstelveen, Amsterdam en Ouder-Amstel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie