Keel- en neusmonsters uit teststraten GGD worden ook onderzocht op griepvirus

10 nov, 17:35 Zorg
Pixabay
Keel- en neusmonsrerers die door de GGD worden afgenomen bij coronatest worden steekproefsgewijs ook onderzocht op de aanwezigheid van het griepvirus.
Keel- en neusmonsrerers die door de GGD worden afgenomen bij coronatest worden steekproefsgewijs ook onderzocht op de aanwezigheid van het griepvirus.

OUDER-AMSTEL Om in de huidige coronatijd beter zicht te krijgen op de verspreiding van griep- en luchtwegvirussen worden keel- en neusmonsters uit de teststraten van de GGD Amsterdam sinds deze week ook steekproefsgewijs onderzocht op de aanwezigheid van deze ziekteverwekkers. De monsters zijn afkomstig van personen die positief of negatief op corona zijn getest. Door te monitoren of het griepvirus in deze regio voet aan de grond krijgt, kan beter ingeschat worden of de zorg last krijgt van het griepvirus naast de extra belasting die het coronavirus veroorzaakt. 

Griep veroorzaakt ieder jaar ziekte en sterfte en het RIVM houdt de ontwikkelingen daarom nauwlettend in de gaten. Een recente zware griepepidemie vond plaats tussen week 50 in 2017 en week 15 in 2018. De landelijke oversterfte tijdens de 18 weken durende griepepidemie wordt geschat op 9.444 mensen (voornamelijk grieppatiënten van 75 jaar en ouder, maar er waren ook enkele weken waarin de sterfte verhoogd was in mensen tussen de 55-64 jaar en 65-74 jaar). Ter vergelijking: het coronavirus zorgde in 2020 volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek voor een oversterfte van rond de 15.000 personen. In de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstel zijn sinds de uitbraak van het coronavirus in maart 2020 tot heden 1.066 inwoners overleden aan het coro..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 7 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.