Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Pixabay

Johnny de Mol te gast bij Alzheimer Actueel op Wereld Alzheimerdag

16 september 2023 om 07:00 Zorg

AMSTELVEEN Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor de ziekte van Alzheimer en andere ziektes die dementie veroorzaken. Op deze dag vindt in de Amstelzaal van het VUmc een editie plaats van Alzheimer Actueel. Het Alzheimercentrum Amsterdam belicht daar de zorg voor patiënten en de stand van het wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte. Speciale gast is Johnny de Mol die een persoonlijk verhaal zal vertellen. Verder is een neurologenpanel aanwezig om vragen te beantwoorden.

Het programma begint om 14.30 uur met ontvangst in de Foyer van de Amstelzaal. Om 15.00 uur oent Johnny de Mol de bijeenkomst met een welkomstwoord. Daarna volgt om 15.05 uur een interview met het dagelijks bestuur; Wiesje van der Flier en Yolande Pijnenburg Om 15.15 uur geven Wiesje van der Flier met Suzan van Amerongen, Emma Coomans en Elliz Scheijbeler een update over de wetenschappelijke stand van zaken. 

Om 15.45 uur voert Johnny de Mol weer het woord. Hij vertelt dan zijn persoonlijke verhaal. Om 15.55 uur volgt een muzikaal intermezzo door Emma Weltings & Friends. Om 16.15 uur is het tijd voor het neurologenpanel door Yolande Pijnenburg met Jort Vijverberg, Willem de Haan en Floor Duits. Om 16.45 wordt de bijeenkomst afgesloten met de presentatie van de nieuwe ‘Alzheimer Socks’.  Aansluitend is er tot 18.00 uur een borrel in de Foyer van de Amstelzaal.

Aanmelden voor Alzheimer Actueel kan via: alzheimercentrum.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie